Αποχώρησαν οι έξι από τους έντεκα βουλευτές του κόμματος Αλλαγή στη Βρετανία

Αποχώρησαν οι έξι από τους έντεκα βουλευτές του κόμματος Αλλαγή στη Βρετανία
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπορεί να βαφτίστηκε από τα ΜΜΕ ως το νέο καινοτόμο κόμμα, αλλά ήδη το Αλλαγή στη Βρετανία διασπάστηκε.

Έξι από τους έντεκα βουλευτές του νέου κόμματος Αλλαγή στη Βρετανία, παραιτήθηκαν και θα μείνουν προς το παρόν ανεξάρτητοι, επιβεβαίωσε η προσωρινή επικεφαλής του, Χάιντι ‘Αλεν, η οποία συμπεριλαμβάνεται στους έξι.

Το κόμμα Αλλαγή στη Βρετανία δημιουργήθηκε από την αποχώρηση οχτώ βουλευτών του Εργατικού κόμματος και τριών από το Συντηρητικό κόμμα, οι οποίοι είχαν σχηματίσει την Ανεξάρτητη Ομάδα.

Σε ανακοίνωσή της η Χάιντι ‘Αλεν εκφράζει ευγνωμοσύνη σε όσους υποστήριξαν το κόμμα να αγωνιστεί για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ και αναφέρει ότι μαζί της αποχωρούν η Λουτσιάνα Μπέργκερ, ο Γκέιβιν Σούκερ, η ‘Αντζελα Σμιθ, ο Τσούκα Ουμούνα και η Σάρα Γουόλαστον, που θα υποστηρίζονται και πάλι ως ανεξάρτητη ομάδα βουλευτών.

Σε ανακοίνωση του κόμματος Αλλαγή στη Βρετανία, αναφέρει ότι παραμένει με τους υπόλοιπους πέντε βουλευτές (Μάικ Γκέιπς, Κρις Λέσλι, Τζοάν Ράιαν και Αν Κόφεϊ) και με επικεφαλής την πρώην βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος, ‘Αννα Σούμπρι, η οποία εκφράζει την απογοήτευσή της για την απόφαση των συναδέλφων της σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Τόσο ο Τσούκα Ουμούνα όσο και η Χάιντι ‘Αλεν είχαν υποστηρίξει μία στενότερη συνεργασία με το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, και τελευταία ισχυρίζονταν ότι όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν την παραμονή στην ΕΕ θα πρέπει να συνεργαστούν παρά να ανταγωνίζονται. Αυτή τους η θέση οδηγεί κάποιους στο κόμμα να θεωρούν ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι έξι θα προσχωρήσουν στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.