Αποχώρησε η Φινλανδή πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής λόγω κορωνοϊού

Αποχώρησε η Φινλανδή πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής λόγω κορωνοϊού
epa08233704 Finland's Prime Minister Sanna Marin arrives at the second day of a Special European Council summit in Brussels, Belgium, 21 February 2020. EU heads of state or government gather for a special meeting to discuss the EU’s long-term budget for 2021-2027. EPA/IAN LANGSDON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για τον ίδιο λόγο αποχώρησε εχθές και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχώρησε από τις εργασίες της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες για να τεθεί σε απομόνωση, αφού ήλθε σε επαφή με βουλευτή της χώρας της, ο οποίος στην συνέχεια διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19.

«Η πρωθυπουργός εγκατέλειψε σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λέβεν να εκπροσωπήσει την Φινλανδία κατά την τελική συνεδρίαση», ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο της Φινλανδίας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός βρίσκεται σε απομόνωση στην Βαρσοβία, ενώ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποχώρησε χθες μετά την έναρξη των εργασιών της συνόδου, αφού μέλος του επιτελείου της διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων φορούν μάσκες κατά την διάρκεια των εργασιών της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.