Απόδραση στα ξακουστά Ζαχοραχώρια – Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για αξέχαστες διακοπές

Απόδραση στα ξακουστά Ζαχοραχώρια – Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για αξέχαστες διακοπές
Åéäéêü èÝìá: ÐÝôñéíï ãåöýñé óôá Æáãïñï÷þñéá. ÌïíáäéêÜ áñéóôïõñãÞìáôá ôçò åëëçíéêÞò ëáúêÞò áñ÷éôåêôïíéêÞò áðïôåëïýí ôá ðÝôñéíá ãåöýñéá, ðïõ êïóìïýí ðïëëÝò ðåñéï÷Ýò ôïõ åëëçíéêïý ÷þñïõ, ÔåôÜñôç 29 Óåðôåìâñßïõ 2010. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ

Προτάσεις για ένα συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό την περιπέτεια.

Της Χριστίνας Ζάχου

Στην οροσειρά της Πίνδου, 46 πανέμορφοι οικισμοί συνθέτουν τα ξακουστά Ζαγοροχώρια που προσελκύουν τους τουρίστες κάθε εποχή του χρόνου. Το όμορφο τοπίο, τα πέτρινα γεφύρια, ο ποταμός Βοϊδομάτης, η ηπειρωτική κουζίνα συνθέτουν ένα μοναδικό κάδρο σ΄ αυτό τον ευλογημένο τόπο της Ηπείρου.

Τα τελευταία 8 χρόνια επισκέπτομαι τα Ζαγοροχώρια δύο φορές το χρόνο και κάθε φορά επιστρέφω με τις ωραιότερες εικόνες. Η καλύτερη εποχή για να εξερευνήσεις την ευρύτερη περιοχή είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι.

Οι προτάσεις μου:

-Βόλτα στο γραφικό χωριό Καπέσοβο. Το γραφικό χωριό, για μένα από τα ωραιότερα του συμπλέγματος, βρίσκεται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου. Ένα πετρόχτιστο μονοπάτι συνδέει το Καπέσοβο με το γειτονικό Βραδέτο και αξίζει να ακολουθήσεις τη διαδρομή. Το χωριό μέχρι σήμερα διατηρεί την ζαγορίσια αρχιτεκτονική και μια βόλτα στα σοκάκια θα σε αποζημιώσει. Να κάνεις στάση για γλυκό και καφέ στη «Στέρνα» που βρίσκεται στη πλατεία του χωριού. Παραδοσιακά γλυκά, πιάτα ημέρας με αγνά τοπικά υλικά, σπιτική λεμονάδα και ελληνικός καφές στη χόβολη είναι τα must του εκλεκτού καταλόγου.

-Βουτιά στις Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο. Λίγο πριν φτάσεις στο Μικρό Πάπιγκο στην αριστερή πλευρά θα δεις μια ξύλινη πινακίδα που ακολουθώντας την θα βρεθείς στις Κολυμπήθρες. Σε κάποιο σημείο το ρέμα στενεύει και θα βρεθείς μπροστά σε ένα μικρό φαράγγι. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί επισκέπτες απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Σύμφωνα με την παράδοση λέγεται πως κι ο Αλή Πασάς απολάμβανε εκεί το μπάνιο του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr