Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Απορρίφθηκε η αντίστοιχη αίτηση που είχε υποβάλει η Βίκυ Σταμάτη.

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ενώ παραμένει κρατούμενη η σύζυγος του πρώην υπουργού ‘Αμυνας, Βίκυ Σταμάτη.

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία (τρία έναντι δύο), αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, που παραμένει στη φυλακή επί 2,5 χρόνια. Στην κατηγορουμένη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης, η Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο πατέρας της σηκώθηκε αμέσως από το εδώλιο και αγκάλιασε και φίλησε την κόρη του. Με χειροκροτήματα και λυγμούς ανακούφισης αντέδρασαν και οι οικείοι της κατηγορουμένης που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Με απόφασή του, το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτή αντίστοιχη αίτηση που είχε υποβάλει η κατηγορουμένη Βίκυ Σταμάτη, η οποία εδώ και μήνες νοσηλευέται φρουρούμενη με ψυχολογικά προβλήματα στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση των εισαγγελέων έδρας.