Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς

Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ολοκλήρωσε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Αντωνία Ξυνού

Ελεύθερος, αν και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, είναι ο Γ. Ρουπακιάς, ο κατ’ ομολογίαν δολοφόνος του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, καθώς ολοκληρώθηκε το διάστημα της ανώτερης προσωρινής κράτησής του. Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας εξέδωσε το υπ’ αρίθμ. 260/2016 βούλευμά του, με το οποίο σταματά η προφυλάκιση του Γ. Ρουπακιάς λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου κράτησης, το οποίο έληξε στις 18 Μαρτίου του 2016.

Σε βάρος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Π. Φύσσα ορίστηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, που είναι οι εξής:

– κατ’ οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μονό στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και

-απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, συχνά έθετε το ζήτημα αποφυλάκισης, ιδίως κατά τις έντονες αντεγκλήσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών, ενώ στην καθυστέρηση των διαδικασιών συνέβαλε και η αποχή των δικηγόρων για το ασφαλιστικό, αφού η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει προχωρήσει εδώ και εβδομάδες, όπως συμβαίνει σε όλες τις ακροαματικές διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, λόγω του όγκου της δικογραφίας και το πλήθος των μαρτύρων και των δικηγόρων θετών είτε σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι την ετυμηγορία, κανένας κατηγορούμενος δεν θα βρίσκεται πια έγκλειστος.

Πηγή: news247.gr