Αποκαλύψεις Έλον Μασκ για το χαρτοφυλάκιό του- Τι κρυπτονομίσματα έχει

Αποκαλύψεις Έλον Μασκ για το χαρτοφυλάκιό του- Τι κρυπτονομίσματα έχει
epa08855589 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk arrives on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/BRITTA PEDERSEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι περιέχει το χαρτοφυλάκιό του αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla Elon Musk, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου The B Word, στο οποίο συμμετείχαν επίσης επίσης η Cathie Wood της Ark Invest και ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της Square Jack Dorsey. 

«Στην κατοχή μου έχω Bitcoin, όπως επίσης έχουν η Tesla και η SpaceXΕπίσης, έχω Ethereum και, φυσικά, Dogecoin». Επιβεβαίωσε επίσης ότι η SpaceX απέκτησε Bitcoin όταν ο ιδρυτής της SkyBridge Capital Anthony Scaramucci ανακοίνωσε την είδηση τον Μάρτιο. Πέρα από τα παραπάνω, ο Musk εξέφρασε για άλλη μία φορά την ανησυχία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Bitcoin λόγω του ενεργοβόρου αλγοριθμικού πρωτοκόλλου ενεργοβόρο. Ωστόσο, είναι θετικό απέναντι από το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα.

«Σε γενικές γραμμές είμαι υποστηρικτής του Bitcoin… Αλλά όπως είπα, πρέπει να προσέχουμε τις απόψεις μας για τα κρυπτονομίσματα, ειδικά για το Bitcoin, που λόγω του πρωτοκόλλου proof-of-work είναι ενεργοβόρο και με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα… Το Bitcoin κάνει κάποια πράγματα καλά και εξελίσσεται… Η χρηστικότητα για τον μέσο άνθρωπο δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά έχει πολλές δυνατότητες». Στο μεταξύ «φαίνεται ότι το bitcoin μετατοπίζεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ενα σωρό εργοστάσια στην Κίνα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για εξορύξεις επιβαρύνοντας το περιβάλλον, έχουν κλείσει» δήλωσε ο Musk. «Θέλω μόνο να επιβεβαιώσω ότι το ποσοστό χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για εξορύξεις Bitcoin φτάνει στο 50% ή και περισσότερο. Αν αυτό ισχύει, η Tesla πιθανότατα θα συνεχίσει να δέχεται bitcoin», είπε.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2021, ο Musk δήλωσε στο Twitter ότι η εταιρεία θα αναστείλει τις αγορές οχημάτων με bitcoin λόγω ανησυχίας για την «ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξορύξεις». Έκτοτε το Πεκίνο επέβαλε σημαντικούς περιορισμούς, αναγκάζοντας, στην ουσία, της εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων να κλείσουν.

Μάλιστα, πολλές από αυτές φέρονται να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους στις ΗΠΑ, όπου η Ενέργεια είναι… φθηνή. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Fred Thiel της Marathon Digital εκτιμά ότι η εξόρυξη bitcoin στις ΗΠΑ τροφοδοτείται περισσότερο από 50% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.