Αποκλεισμός – σοκ της Μίλαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ως το 2020

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η UEFA απαγόρευσε τη συμμετοχή της ιταλικής ομάδας για παραβάσεις των διατάξεων του Financial Fair Play.

 

Το δικαστικό τμήμα του Σώματος Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων της UEFA αποφάσισε να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού μέχρι το 2020 από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στη Μίλαν, για παραβάσεις των διατάξεων του Financial Fair Play.

Η ιταλική ομάδα τιμωρείται για την αδυναμία της να παρουσιάσει ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα, αφού τις τελευταίες τρεις σεζόν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχαν ζημία συνολικά περίπου 300.000.000 ευρώ.

Παρά τις ενέργειες της νέας διοίκησης για να συμμαζέψει τα οικονομικά, η απώλεια σημαντικών χορηγικών συμφωνιών που μείωσαν τα έσοδα λειτούργησε ανασταλτικά στην προσπάθεια να πειστεί η UEFA ότι λειτουργεί πλάνο εξυγίανσης.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απέρριψε τόσο την Εθελουσία Συμφωνία που πρότεινε η Μίλαν όσο και τη Συμβιβαστική Συμφωνία, με τις οποίες ο ιταλικός σύλλογος θα αποδεχόταν τις παραβάσεις και θα δεχόταν μία πιο ελαφριά τιμωρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA, η Μίλαν έχει ακόμα τον δρόμο του CAS, ωστόσο οι ελπίδες να αλλάξει κάτι εκεί είναι απειροελάχιστες.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η απόφαση αυτή, τότε τη θέση της Μίλαν στους ομίλους του Europa League θα πάρει η Αταλάντα που τερμάτισε από κάτω της, ενώ η Φιορεντίνα παίρνει τη θέση της ομάδας του Μπέργκαμο στον 2ο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Μπάναντς – Σαράγεβο.

Σχετικά άρθρα