Αποκλειστικά από σήμερα οι e-πλειστηριασμοί – Πρεμιέρα με τουλάχιστον 200 ακίνητα στο «σφυρί»

Αποκλειστικά από σήμερα οι e-πλειστηριασμοί – Πρεμιέρα με τουλάχιστον 200 ακίνητα στο «σφυρί»

Ραγδαία αύξηση των αναρτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων με φόντο τον μνημονιακό στόχο των 10.000 πλειστηριασμών ως το τέλος του 2018.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν «ανέβει» μέχρι τώρα 2.018 πλειστηριασμοί οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν έως τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου (10.10.2018).

Μόνο για τον ερχόμενο Μάρτιο, έχουν αναρτηθεί για να διεξαχθούν περίπου 885 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Να σημειωθεί ότι αισθητός αριθμός από τους πλειστηριασμούς που έχουν αναρτηθεί για να διεξαχθούν είναι σε αναστολή ή είναι μεν προς διεξαγωγή, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Για την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν περίπου 200 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες κυρίως τις Τράπεζες. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται μέχρι το απόγευμα (6μ.μ.) και αφορούν πολυώροφα κτίρια, κατοικίες, γραφεία, αποθήκες, οικόπεδα, εργοστάσια, κ.λπ., ενώ οι τιμές εκκίνησης των πλειστηριαζόμενων ακινήτων κυμαίνονται κατά περίπτωση. Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου για να διεξάγουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι πλέον άνω των 300.

Η κυβέρνηση που έχει παράλληλα συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια για το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αναμένεται να συλλέξει και να παρουσιάσει στο αυριανό EuroWorking Group στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λειτουργεί σωστά και σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης να εγκρίνει την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ πριν το Πάσχα.

Με δεδομένες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και σε συμβολαιογραφικά γραφεία, δόθηκε από τον νόμο η δυνατότητα στους επισπεύδοντες τον πλειστηριασμό (τράπεζες, ιδιώτες) να επιλέξουν για τη διενέργεια του πλειστηριασμού συμβολαιογράφο που ανήκει όχι μόνο στον συμβολαιογραφικό σύλλογο του τόπου εκτέλεσης, αλλά και συμβολαιογράφο που ανήκει σε σύλλογο της Αθήνας, έτσι ώστε να περιοριστούν σημαντικά οι δράσεις που ανακόπτουν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.