Αποκλειστικό: Πρώην στελέχη της Ripple συγκεντρώνουν 6 εκατ. δολάρια για νέα startup NFT

Αποκλειστικό: Πρώην στελέχη της Ripple συγκεντρώνουν 6 εκατ. δολάρια για νέα startup NFT
HONG KONG, CHINA - OCTOBER 08: Visitors are seen at the Digital Art Fair Asia in Hong Kong, China, on October 08, 2021. The fair showcases NFT Crypto Art, non-fungible tokens, as part of the the new trend in modern art. Miguel Candela / Anadolu Agency (Photo by Miguel Candela / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
«Προφανώς είδαμε τις προοπτικές των NFT, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για τους μέσους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να αγοράσουν ένα NFT», λέει στο Fortune ο Sarhangi

Από τα φούτερ της Amazon μέχρι τα μπουρίτο της Chipotle, το BNPL —δηλαδή, η μέθοδος χρηματοδότησης στο σημείο πώλησης που επιτρέπει στους αγοραστές να επιμερίσουν μια ενιαία πληρωμή σε πολλές μικρότερες – έχει γίνει σχεδόν αναπόφευκτη στο διαδίκτυο σήμερα.

Και τώρα, εισέρχεται και στον τεράστιο και εκλεκτικό κόσμο των NFT, εν μέρει μέσω μιας νέας startup χρηματοδότησης και δανεισμού NFT που ονομάζεται Supermojo η οποία μόλις συγκέντρωσε 6 εκατομμύρια δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση από επενδυτές όπως οι BH Digital, DRW Venture Capital, Intersection Growth Partners και Neuberger Berman, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

Η Supermojo, η οποία ιδρύθηκε από δύο πρώην στελέχη της Ripple, τον Amir Sarhangi και τον Craig DeWitt, θέλει να κάνει την αγορά και τη διακράτηση NFT ευκολότερη, πιο αξιόπιστη και πιο προσιτή στους ειδικούς, στους περίεργους και στους αρχάριους του χώρου των ψηφιακών αγαθών. Οι αγορές NFT έχουν ανοίξει τις πόρτες τους πέρα ​​από τα crypto HODLers εδώ και αρκετό καιρό, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσουν τις ορδές των οπαδών των σπορ, των μουσικόφιλων και των επενδυτών ακινήτων των οποίων τα συμφέροντα μπορεί να ταυτίζονται με την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από τα μοναδικά ψηφιακά αγαθά – τα NFT – παρόλο που μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με το χώρο. Τον Απρίλιο, η OpenSea, η μεγαλύτερη αγορά NFT στον κόσμο, άρχισε να δέχεται πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κάρτες, ακόμη και Apple Pay μέσω μιας συνεργασίας με την Moonpay.

Αλλά η διαδικασία αγοράς ενός NFT με πιστωτική κάρτα ήταν κάθε άλλο παρά βολική για πολλούς που προσπάθησαν να το κάνουν, λέει ο CEO της Supermojo, Sarhangi. Οι πιστωτικές κάρτες τείνουν να έχουν υψηλά επιτόκια και έχουν επίσης υπάρξει προβλήματα με συναλλαγές που αποτυγχάνουν, καθώς ορισμένες εταιρείες πιστωτικών καρτών ορίζουν την αγορά ενός NFT ως «συναλλαγή κρυπτονομισμάτων» που στη συνέχεια μπλοκάρουν, προσθέτει.

«Προφανώς είδαμε τις προοπτικές των NFT, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για τους μέσους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να αγοράσουν ένα NFT», λέει στο Fortune ο Sarhangi, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος προϊόντων και παράδοσης στην Ripple. «Αυτό που κάνουμε είναι απλώς να διευκολύνουμε τον μέσο χρήστη να αγοράσει ένα NFT».

Η Supermojo σχεδιάζει να συνεργαστεί με αγορές και καταστήματα, ώστε οι επενδυτές να μπορούν να επιλέξουν στο ταμείο να αγοράσουν το NFT μέσω πληρωμών με δόσεις, όπως ένας αγοραστής θα μπορούσε να αγοράσει ένα νέο φούρνο μικροκυμάτων στην Amazon με τέσσερις πληρωμές των 50 δολαρίων σε διάστημα δύο μηνών. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να συνάπτουν δάνειο με εγγύηση τα NFT τους.

Πηγή: Fortune