Απολύσεις 5.000 έως 7.000 ως το 2023 ανακοίνωσε η Volkswagen Group

Απολύσεις 5.000 έως 7.000 ως το 2023 ανακοίνωσε η Volkswagen Group
epa07029155 (FILE) - A Volkswagen (VW) logo picture on the bonnet of a car in the quality check in the production line at the Volkswagen (VW) parent plant in Wolfsburg, Germany, 09 March 2017 (re-issued 18 September 2018). According to media reports on 18 September 2018, the EU Commission is planning to intensify cartel investigations against BMW, Daimler and VW to clear whether the German carmakers had illegal agreements on the development and implementation of emission lowering systems. EPA/CARSTEN KOALL *** Local Caption *** 53667552 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναθεωρεί το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων καθώς επιδιώκει να αυξήσει την κερδοφορία της. 

Η ηλεκτροκίνηση, η κοινοχρησία των αυτοκινήτων και οι νέες τάσεις στην αγορά του αυτοκινήτου είναι οι σημαντικότεροι λόγοι, που υποχρεώνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αλλάξουν την στρατηγική τους. Στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα υποδέχεται το κοινό έως την Κυριακή 17 Μαρτίου, οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναφέρθηκαν στις νέες εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, οι κατασκευαστές αυτοκίνητων.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που θα γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι η αναθεωρήση του χαρτοφυλάκιου του VW Group, αναφέρει σε ανάρτηση του το Automotive News Europe.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναθεωρεί το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων καθώς επιδιώκει να αυξήσει την κερδοφορία της. «Αναθεωρούμε το χαρτοφυλάκιο των σημάτων μας, και το δεύτερο εξάμηνο του έτους μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο για αυτό», δήλωσε ο Ντις σε αναλυτές σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Το VW Group, είναι ο μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτων στην Ευρώπη και κατέχει το υψηλότερο ποσοστό στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων. Διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του 12 σήματα επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών και έχει πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, ο Ντις δήλωσε ότι η Porsche και η Skoda δεν είναι προς πώληση.

Ο Χέρμπερτ Ντις, επεσήμανε ότι η Porsche είναι συνυφασμένη με τον όμιλο και πως αξιοποιεί τις νέες πλατφόρμες. Ανάλογη είναι και η θέση της Skoda, η οποία δανείζεται πλατφόρμες και μηχανικά μέρη από το γκρουπ για να δημιουργήσει τα μοντέλα της. «Χωρίς πρόσβαση σε ομαδικές τεχνολογίες οχημάτων, η Skoda και η Porsche δύσκολα θα μπορέσουν να αναπτύξουν πλατφόρμες οχημάτων επόμενης γενιάς» δήλωσε ο Ντις.

Η ναυαρχίδα του ομίλου Volkswagen, VW, ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 5.000 ως 7.000 υπαλλήλων της μέχρι το 2023 στο πλαίσιο ενός σχεδίου λιτότητας με στόχο την χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων για την ανάπτυξη αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου. «Λόγω της αυτοματοποίησης των εργασιών ρουτίνας, η επιχείρηση εκτιμά ότι 5.000 έως 7.000 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν από σήμερα ως το 2023», ανέφερε η VW σε δελτίο Τύπου της.