Απολύσεις και εθελούσιες αποχωρήσεις προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα

Απολύσεις και εθελούσιες αποχωρήσεις προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα

Την είδηση επιβεβαίωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όχι μόνο απολύσεις, αλλά και εθελούσιες αποχωρήσεις, που δεν θα αποτελούν προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, περιλαμβάνει η συμφωνία με τη τρόικα, σύμφωνα με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει, ότι δεν θα έχουν σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών, τονίζοντας, ότι «στο παρελθόν υπήρχαν “χρυσές” εθελούσιες έξοδοι, τις οποίες το ελληνικό δημόσιο και οι φορολογούμενοι πλήρωναν πολλαπλά».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε πως «πολλά υπουργεία βρίσκονται στην τελική φάση της αξιολόγησης των φορέων τους, σχετικά με το αν επιτελούν αποτελεσματικά τον σκοπό τους και αν αυτός ο σκοπός συνεχίζει να υφίσταται, διότι υπάρχουν και οργανισμοί- φαντάσματα».

Διαβάστε ακόμη: Η τρόικα αναβάλλει την επιστροφή στην Αθήνα

Τόνισε δε, ότι «έχουν ψηφιστεί συγχωνεύσεις φορέων αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διοικητικό επίπεδο οι αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών τους. Πρέπει να σταματήσουμε να πατάμε σε δυο βάρκες. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να συμβάλει στη διοικητική διαδικασία και να έχει γνώμη, όμως η αξιολόγηση γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία».

Τέλος, η υφυπουργός είπε, ότι «για κάθε μια από τις 15.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο, θα υπάρχουν και 15.000 προσλήψεις. Περίπου 11.000 νέοι άνθρωποι, διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν περάσει από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν, κατά προτεραιότητα, σε θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις επανατοποθετήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Βλάχος