Απομακρύνεται (ξανά) το σενάριο για πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο

Απομακρύνεται (ξανά) το σενάριο για πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο
epa07100593 Greece's Prime Minister Alexis Tsipras arrives for the European Council summit in Brussels, Belgium, 17 October 2018. European Union leaders will meet during a dinner to discuss a possible Brexit deal. EPA/ARIS OIKONOMOU / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να κερδίσει χρόνο θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - Πού ποντάρει η κυβέρνηση για να κλείσει την ψαλίδα με τη ΝΔ. 

Αντίθετος εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στο να γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο Αλέξη Τσίπρας εξακολουθεί να στηρίζει το αφήγημα για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, παρά την πίεση που δέχεται από την αντιπολίτευση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι οι δημοσκοπικές επιδόσεις θα βελτιωθούν από τη νέα χρονιά, μετά και τις πρώτες παροχές που θα μοιράσει η κυβέρνηση, με αιχμή το κοινωνικό μέρισμα.

Το γεγονός, δε, ότι η μη περικοπή των συντάξεων την 1η Ιανουαρίου του 2019 πλαισιώνεται από τη συνεχόμενη για τρίτη χρονιά χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, εξαγγελίες για προσλήψεις και άλλες παροχές, καταδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός θέλει – το λιγότερο- να συγκρατήσει δυνάμεις και να πάρει μια πολιτική «ανάσα» προκειμένου να αποφασίσει το χρόνο των εκλογών.

Όπως αναφέρει το news247.gr, στελέχη που συνομιλούν με τον πρωθυπουργό και γνωρίζουν τις απόψεις του αναφέρουν ότι οι «εκλογές τον Μάρτιο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, ούτε στη χώρα, ούτε καν στην κυβέρνηση». Παράλληλα η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να παίξει τα ρέστα..της, καθώς επανέρχονται στο τραπέζι σενάρια για επαναφορά σε 13η σύνταξη και 13ο μισθό και μάλιστα με σχετική ρύθμιση.

Το οικονομικό επιτελείο κλείνει το μάτι σε μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν χάσει το δώρο Χριστουγέννων, δείχνοντας στις έως τώρα επιτυχίες, όπως αναφέρει, της οικονομικής πολιτικής. Οι συντάξεις δεν μειώθηκαν, το μέρισμα θα διανεμηθεί, το ίδιο και το επίδομα για ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο, ενώ η κυβέρνηση μετά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες, ετοιμάζεται να μειώσει και τον ΕΝΦΙΑ.

Σε κάθε περίπτωση επικρατέστερο σενάριο παραμένει αυτό για τριπλές κάλπες τον Μάιο. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή και από τη στάση που θα κρατήσει ο Πάνος Καμμένος, συνολικά ως προς την κυβέρνηση….Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται πάντως να ανησυχούν ότι η κυβέρνηση μπορεί να πέσει από αυτή τη Βουλή.