Απόπειρα εισβολής του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Απόπειρα εισβολής του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι αστυνομικοί της φρουράς του υπουργείου απέτρεψαν την εισβολή, ενώ στο σημείο έσπευσε δύναμη των ΜΑΤ.

Περίπου 20 μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» επιχείρησαν να εισβάλουν, λίγο μετά τις 8 πρωί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Οι αστυνομικοί της φρουράς του υπουργείου απέτρεψαν την εισβολή, ενώ στο σημείο έσπευσε δύναμη των ΜΑΤ. Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα, μεταξύ άλλων, υπέρ του μέλους της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ στη συνέχεια προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και βρίσκονται αυτή την ώρα.

Ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του, πριν από λίγο, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται στη σημερινή ενέργειά του, ενώ, μεταξύ άλλων, καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση αύριο, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου δικάζονται μέλη του.

Μητσοτάκης για «Ρουβίκωνα»: Αυτή είναι η «κανονικότητα» του Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την εισβολή του “Ρουβίκωνα” στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει: «Ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η «κανονικότητα» του κ. Τσίπρα».