Το απόρρητο email της τρόικα προς την κυβέρνηση

Το απόρρητο email της τρόικα προς την κυβέρνηση

Γη και ύδωρ φέρονται να ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας,  εμμένοντας στις θέσεις τους για το δημοσιονομικό κενό.

Το πολυσέλιδο email που ήρθε ως απάντηση στις ελληνικές θέσεις δείχνει πως η διάθεση της τρόικας είναι να παραμείνει αμετακίνητη από τις θέσεις της σε όλα τα ακανθώδη ζητήματα που δυσχεραίνουν τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News οι 17 αξιώσεις της τρόικα αφορούν στις προβλέψεις της πως το «δημοσιονομικό κενό για το 2015 εκτιμάται στα 2,425 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,773 δισ. ευρώ αφορά στον Προϋπολογισμό και τα 652 εκατομμύρια ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα».

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η τρόικα ζητά:

*Αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα (αφορά τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, εκδόσεις και θέατρα)

*Κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά.

*Επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και το όριο πάνω από το οποίο θα επιβληθεί.

*Κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.

*Άύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.

*Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.

*Επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς και συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ σε περίπτωση οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr