Αποστολάκης: Τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη Διακήρυξη των Αθηνών

Αποστολάκης: Τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη Διακήρυξη των Αθηνών
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευάγγελος Αποστολάκης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια ανάγνωσης και συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, Αθήνα, Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, 08 Ιουλίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Κλιμακώνουν με νέα παράνομη NAVTEX και παραβίαση χωρικών υδάτων οι Τούρκοι  

«Η νέα παράνομη τουρκική NAVTEX με την οποία γίνεται λόγος περί αποστρατιωτικοποιήσεως των νησιών του Αιγαίου, καθώς και η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια, συνιστούν προκλητικές ενέργειες κλιμάκωσης της τουρκικής πλευράς», επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Οπως αναφέρει, «αντί η Κυβέρνηση να επαναπαύεται και να θριαμβολογεί για την επίτευξη θετικού κλίματος στις σχέσεις μας, οφείλει να δώσει σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν τη Διακήρυξη των Αθηνών. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να παράσχει άμεσα ενημέρωση στο Κοινοβούλιο αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: