Αποστολή συμφωνίας για το δημοσιονομικό κενό του 2020 ως τις 15 Οκτωβρίου

Αποστολή συμφωνίας για το δημοσιονομικό κενό του 2020 ως τις 15 Οκτωβρίου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε το κενό του προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά.

Το δημοσιονομικό κενό του προϋπολογισμού του 2020 επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, συμπληρώνοντας ότι επιθυμία των θεσμών είναι να τα βρουν με την ελληνική κυβέρνηση πριν τις 15 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι το ελληνικό ζήτημα δεν θα απασχολήσει την προσεχή συνεδρίαση του Εurogroup, στις 9 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο. Κάτι τέτοιο προβλέπεται να γίνει αργότερα (4 Δεκεμβρίου).

Όπως επισήμανε ο αξιωματούχος, το EWG είχε μια πρώτη συζήτηση για την Ελλάδα με βάση την ενδιάμεση έκθεση των θεσμών μετά την επίσκεψή τους στην Αθήνα. Η έκθεση ήταν θετική, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό (σ.σ. περίπου 1 δισ. ευρώ) για το 2020 και περιμένουμε να αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς εάν η συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης πρέπει να επιτευχθεί τώρα ή μέχρι το τέλος του έτους, απάντησε ότι η Ελλάδα κατά προτίμηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού με την κάλυψη του κενού μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα πρέπει να το υποβάλει και στην Κομισιόν.