Απόστολος Κάκκος (Lamda Hellix): Επενδύσεις με αποτύπωμα πάνω από 1 δισ. ευρώ σε επίπεδο δεκαετίας

Απόστολος Κάκκος (Lamda Hellix): Επενδύσεις με αποτύπωμα πάνω από 1 δισ. ευρώ σε επίπεδο δεκαετίας
«Από τις επενδύσεις που έχουμε προγραμματίσει σε multitenant data centers, για κάθε 1 ευρώ επενδύσεων από την Lamda Hellix μοχλεύονται περισσότερα από 8 ευρώ για την συνολική οικονομία, με αποτέλεσμα το οικονομικό αντίκτυπο για το σύνολο του ΑΕΠ, σε επίπεδο δεκαετίας, να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix στο Delphi Economic Forum.

Στις σημαντικές επενδύσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, “A Digital Realty Company”, Απόστολος Κάκκος, μιλώντας στο Delphi Economic Forum, κατά τη διάρκεια του πάνελ “The Digital Path to Business Resilience”. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαιότητα των επενδύσεων για το μέλλον της χώρας, όχι μόνο σε υποδομές αλλά στην ποιότητα, την καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Τόνισε τη δυνατότητα και την προοπτική να γίνει η Ελλάδα ένα νέο hub υποβρυχίων καλωδίων με μεγάλο data gravity λόγω της στρατηγικής γεωπολιτικής της θέσης, όπως ακριβώς η Μασσαλία, που τα τελευταία 5 χρόνια έχει προσελκύσει πάνω από 250εκ Ευρώ επενδύσεις για την επέκταση και τη δημιουργία νέων συστημάτων υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών καθιστώντας τη κέντρο διασύνδεσης Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

«Από τις επενδύσεις που έχουμε προγραμματίσει σε multitenant data centers και θα ανακοινώσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, υπολογίζουμε ότι για κάθε 1 ευρώ επενδύσεων από την Lamda Hellix μοχλεύονται περισσότερα από 8 ευρώ για την συνολική οικονομία, με αποτέλεσμα το οικονομικό αντίκτυπο για το σύνολο του ΑΕΠ, σε επίπεδο δεκαετίας, να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ», τόνισε ο Απόστολος Κάκκος.

«Στόχος της Lamda Hellix και του ομίλου μας εν γένει”, συνέχισε ο Απόστολος Κάκκος, “είναι η ανάπτυξη νέων κτιριακών υποδομών που θα επιτρέπουν τη διασύνδεση των πελατών μεταξύ τους και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, παρέχοντας υπηρεσίες κεντρικής και απλοποιημένης διαχείρισης όλων των κέντρων (multi-tenant neutral data centers). Ο ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγεί και στην μετεξέλιξη των data centers σε centers of data exchange όπου η διασυνδεσιμότητα και ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών είναι στο επίκεντρο.

Όπως τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια που είναι σε θέση να εξυπηρετούν έναν πολύ μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, είτε τοπικών είτε περιφερειακών είτε παγκόσμιων, έτσι και εμείς δημιουργούμε ένα ευρύ οικοσύστημα (communities of interests) επιχειρήσεων, cloud, content και telecom providers που θα μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα εύκολα, γρήγορα, με αξιοπιστία και ασφάλεια δημιουργώντας Data gravity στην Ελλάδα» κατέληξε ο Απόστολος Κάκκος.