Αποστόλου: Κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος

Αποστόλου: Κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος

Απαράδεκτα χαρακτήρισε τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

 

«Επιτέλους, οφείλουν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προσερχόμενος στη Βουλή, και πρόσθεσε: «Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχαν στόχο να αμαυρώσουν τον αγώνα των αγροτών».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος όροφος του υπουργείου υπέστη ζημιές και ευτυχώς που δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων» περιέγραψε και διεμήνυσε: «Επιτέλους, οφείλουν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές. Είναι κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος της χώρας μας να προστεθούν τέτοιες μαύρες σελίδες στην ιστορία του».

Καταλήγοντας, ο κ. Αποστόλου επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση και το υπουργείο «ο δρόμος είναι ένας: Αυτός του διαλόγου, για να επιλυθούν τα προβλήματα του αγροτικού χώρου κι αυτόν, ήδη, έχει ανοίξει ο πρωθυπουργός μας».

Διαβάστε επίσηςΣε κλοιό αγροτών από την Κρήτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τόσκας: «Απαράδεκτα» τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και την απαίτηση των αγροτών από την Κρήτη να προχωρήσουν σε κατάληψη, κάτι το οποίο δε μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

«Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι «δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες». Επίσης, ανέφερε ότι ως δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης, αποδέχθηκε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να συμμετάσχουν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας «εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο».