«Απόβαση» γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα

«Απόβαση» γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα διερεύνησαν 40 γερμανικές εταιρείες σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου.

Για τις επενδυτικές ευκαιρίες τις οποίες κρύβει η ελληνική οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, καθώς και για τις ελληνογερμανικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, ενημερώθηκαν 40 γερμανικές επιχειρήσεις, που μετείχαν σε επιχειρηματική αποστολή και έλαβαν μέρος σε ημερίδα, την οποία διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανανοίνωση του επιμελητηρίου, στην αποστολή και στην ημερίδα συμμετείχαν Γερμανοί εκπρόσωποι του τραπεζικού τομέα, δικηγορικές εταιρείες, εκπρόσωποι του κλάδου των κατασκευών, των logistics, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς και σύμβουλοι ανάπτυξης έργων. Από την ελληνική πλευρά, στην ημερίδα συμμετείχαν μέλη της διοίκησης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής και μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στην εγχώρια οικονομία, τα πεδία συνεργασίας και το μέλλον των ελληνογερμανικών σχέσεων, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος και πρόεδρος της ISOMAT, Στέφανος Τζιρίτης, παρουσίασε τις εξελίξεις και τις ευκαιρίες στον κλάδο των κατασκευών.

Στις εμπειρίες του από τη μακροχρόνια δραστηριότητα στην ελληνική αγορά αναφέρθηκε ο κ. Joachim Köchling, μέλος ΔΣ του επιμελητηρίου και CEO της εταιρείας SPIE HELLAS SA και, τέλος, για τα θέματα φορολογικού δικαίου μίλησε ο Dirk Reinhardt, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας MStR LawLaw-μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Επίτιμος προσκεκλημένος και ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής οικονομολόγος του ομίλου Eurobank και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο οποίος ανέλυσε εκτενώς κατά την ομιλία του το θέμα της κρίσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η χώρα.

Οι επιχειρηματίες της γερμανικής αποστολής ανέφεραν ότι απέκτησαν μια σφαιρική εικόνα για το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας.