Αποχώρησαν Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησαν Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν έγινε δεκτή από το Προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των 4 στελεχών.

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η «Ομπρέλα» και οι τάσεις της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Όπως δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχωρώντας, ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το Προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως ανέφερε το news247.gr, το βράδυ θα συνεδριάζει η τάση της «Ομπρέλας» προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα της.

Από την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της μίλησε για «αντιδημοκρατική και αντικαταστατική πρόταση Κασσελάκη» σχετικά με το δημοψήφισμα.

Ακόμα,οι δυο γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, τάχθηκαν αρνητικά στο θέμα του δημοψηφίσματος.

Είχε προηγηθεί ένταση με την ομιλία του κ. Κασσελάκη, που άνοιξε τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος και κατά την οποία υπήρξαν αποδοκιμασίες από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά των εσωκομματικών αντιθέσεων, ο κ. Κασσελάκης τόνισε χαρακτηριστικά «είναι η τελευταία φορά που όσο είμαι πρόεδρος τα εσωκομματικά θα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία φορά».

Μιλώντας για την πρόταση διαγραφής των 4 στελεχών (Τζουμάκας, Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας), ο πρόεδρος του κόμματος απευθύνθηκε στο ακροατήριο και είπε πως «το είναι αν το επιτρέπετε. Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ