Αποζημίωση 95 εκατ. δολαρίων ζητάει η Nissan από τον πρώην πρόεδρό της- Άρχισε η δίκη κατά του Γκοσν

Αποζημίωση 95 εκατ. δολαρίων ζητάει η Nissan από τον πρώην πρόεδρό της- Άρχισε η δίκη κατά του Γκοσν
epa07881451 Pedestrians watch a large-scale screen displaying a news program reporting on former Nissan Motor Co Ltd chairman Carlos Ghosn attending a court hearing a district court in Tokyo, Japan, 08 January 2019. EPA/Kimimasa Mayama Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ξεκίνησε την Παρασκευή η αστική δίκη στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία προσφεύγει κατά του Κάρλος Γκοσν.

Σε αγωγή κατά του πρώην προέδρου της έχει προχωρήσει η Nissan Motor, η εκδίκαση της οποίας ξεκίνησε την Παρασκευή στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η αυτοκινητοβιομηχανία ζητάει αποζημίωση 95 εκατ. δολαρίων, για τα οικονομικά παραπτώματα του πρώην προέδρου της.

«Οι νομικές κινήσεις που ξεκίνησαν σήμερα αποτελούν μέρος της πολιτικής της Nissan, η οποία θεωρεί ότι ο Γκοσν ευθύνεται για τη ζημία και τις οικονομικές απώλειες που υπέστη η εταιρεία λόγω της κακοδιαχείρισής του», δήλωσε η Nissan κατά την έναρξη της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκοσν συνελήφθη στην Ιαπωνία το 2018 και κατηγορήθηκε για οικονομική απάτη και κατάχρηση χρημάτων της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης της εσφαλμένης αναφοράς του εισοδήματός του στη Nissan.

Στα τέλη του 2019, δραπέτευσε από τη χώρα και προς το παρόν βρίσκεται στον Λίβανο. Ο πρώην επικεφαλής της Nissan αρνείται σταθερά οποιαδήποτε παραβίαση και ισχυρίζεται ότι είναι θύμα συνωμοσίας.