Το app που βρίσκει το χαμένο σας κατοικίδιο

Το app που βρίσκει το χαμένο σας κατοικίδιο

Φωτογραφίζει, αναλύει και αποθηκεύει τα χαρακτηριστικά του σε online βάση για την περίπτωση απώλειας.

Στις ΗΠΑ υπολογίζεται πως κάθε χρόνο χάνονται 4 εκατ. κατοικίδια. Μια ομάδα φιλόζωων προγραμματιστών αποφάσισε να δώσει μια λύση με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Με το PiP ο κάθε ιδιοκτήτης φωτογραφίζει το ζώο του -σκύλο ή γάτα- και αποθηκεύει την εικόνα. Το πρόγραμμα σκανάρει και αναλύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα αποθηκεύει με τρόπο που μπορεί να αναλυθεί από software αναζήτησης. Σε περίπτωση που το ζώο χαθεί, ο ιδιοκτήτης στέλνει ένα σήμα, σαν Amber Alert, το οποίο θα λαμβάνουν όλα τα καταφύγια ζώων στην περιοχή, κτηνιατρεία, υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και οι κάτοχοι της εφαρμογής στα δικά τους κινητά.

Με τη σειρά τους, εκείνοι που έχουν βρει ένα χαμένο ζώο το φωτογραφίζουν και τα στοιχεία συγκρίνονται με την online βάση δεδομένων ώστε να γίνει η ταυτοποίηση όσο γίνεται πιο γρήγορα και με ακρίβεια.

Δείτε ακόμη: Τα apps των εκατοντάδων ευρώ

«Τα μικροτσίπ χρησιμοποιούν παρωχημένη τεχνολογία, οι ταμπελίτσες πέφτουν, τα μη μόνιμα τατουάζ ξεθωριάζουν», λέει στην ιστοσελίδα του ο Philip Rooyakkers, Καναδός επιχειρηματίας και δημιουργός του Pip. «Το software αναγνώρισης που χρησιμοποιούμε είναι ασφαλές γιατί είναι είναι εξαιρετικά λεπτομερές και πολύπλοκο. Σε αντίθεση με τον άνθρωπο, τα σκυλιά δεν έχουν στάνταρ τοποθέτηση των χαρακτηριστικών τους σε σχέση με το πρόσωπο. Κάθε φυλή είναι τελείως διαφορετική από τις άλλες». Με την καταχώριση όλο και περισσότερων ζώων, έχει επιτευχθεί ποσοστό επιτυχούς αναγνώρισης έως και 98%.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο αμερικανικό App Store σε λίγες ημέρες (θα καλύπτει μόνο τις ΗΠΑ) και οι πλήρεις υπηρεσίες της θα κοστίζουν στον ιδιοκτήτη $18,99 το χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Η ΙΚΕΑ «φέρνει» 3D έπιπλα στο σπίτι σας