Η Apple απολύει 200 υπαλλήλους από τον τομέα της αυτόνομης τεχνολογίας

Η Apple απολύει 200 υπαλλήλους από τον τομέα της αυτόνομης τεχνολογίας
epa07036560 A man stands next to an Apple logo during the start of sales of the iPhone Xs Max, iPhone Xs and Apple Watch Series 4 at the Apple Store in Frankfurt Main, Germany, 21 September 2018. The iPhone Xs Max, iPhone Xs and Apple Watch Series 4 went on sale on 21 September in Germany. EPA/ARMANDO BABANI

Το 2016, η εταιρεία απέλυσε υπαλλήλους από την ίδια ομάδα, καθώς στόχευε να αλλάξει την στρατηγική της.

Διακόσιοι εργαζόμενοι της Apple, απομακρύνθηκαν αυτή την εβδομάδα, από το τμήμα Project Titan, που αφορά την αυτόνομη οδήγηση, σύμφωνα με πηγές του CNBC, τις οποίες επιβεβαίωσε η εταιρεία.

«Έχουμε μια απίστευτα ταλαντούχα ομάδα που εργάζεται στα αυτόνομα συστήματα της Apple. Καθώς η βασική ομάδα επικεντρώνεται στην εργασία της πάνω σε βασικούς τομείς μέσα στο 2019, κάποια τμήματά της μεταφέρονται σε project άλλων τομέων της εταιρείας, όπου θα υποστηρίξουν το machine learning και άλλες πρωτοβουλίες της Apple», σημείωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία στα αυτόνομα συστήματα, και η Apple έχει μοναδικές δυνατότητες να συμβάλει σε αυτόν. Αυτό είναι το πιο φιλόδοξο project για το machine learning που έγινε ποτέ», συμπλήρωσε.

Άλλοι υπάλληλοι που επηρεάστηκαν από την αναδιάρθρωση του Project Titan παραμένουν στην Apple, αλλά μετακινούνται σε άλλα τμήματα της εταιρείας.

Στελέχη της εταιρείας έχουν τηρήσει σιγή ιχθύος τους τελευταίους μήνες για τα σχέδια της εταιρείας για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, που όπως φαίνεται έχουν περιοριστεί από ένα φημολογούμενο όχημα σε εστίαση στο λογισμικό. Το 2016, η Apple απέλυσε υπαλλήλους από την ίδια ομάδα, καθώς στόχευε να αλλάξει την στρατηγική της.

Τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα παραμένουν σε πειραματικό στάδιο, ακόμα και για μεγάλους «παίκτες» του κλάδου, όπως οι Waymo, Cruise και Tesla.