Αpple: Δυνατές επιδόσεις στο γ’ τρίμηνο παρά τη μειωμένη ζήτηση των iPhone

Αpple: Δυνατές επιδόσεις στο γ’ τρίμηνο παρά τη μειωμένη ζήτηση των iPhone
epa06243873 (FILE) - The company's logo at an Apple Store in Washington, DC, USA, 27 January 2015 (reissued 04 October 2017). The European Commission on 04 October 2017 announced it has decided to refer Ireland to the European Court of Justice for failing to recover illegal state aid worth up to 13 billion euros from Apple, as required by a Commission decision. The Commission decision of 30 August 2016 concluded that Ireland's tax benefits to Apple were illegal under EU State aid rules. Writing in background reads: 'State Grants: Ireland-Apple.' EPA/SHAWN THEW *** Local Caption *** 52991391 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το σημαντικότερο στοιχείο, το οποίο και επικρότησαν δίνοντας ώθηση στη μετοχή της οι επενδυτές, είναι για πρώτη φορά από το 2012 λιγότερο από το ήμισυ των συνολικών εσόδων στηρίχθηκε στις πωλήσεις των iPhone.

Έστω και με δυσκολίες η Apple πέρασε τον πήχη των προσδοκιών το τρίτο τρίμηνο χρήσης, με τα έσοδά της να επιστρέφουν σε τροχιά αύξησης ύστερα από δύο τρίμηνα πτώσης.

Το σημαντικότερο στοιχείο, το οποίο και επικρότησαν δίνοντας ώθηση στη μετοχή της οι επενδυτές, είναι για πρώτη φορά από το 2012 λιγότερο από το ήμισυ των συνολικών εσόδων στηρίχθηκε στις πωλήσεις των iPhone. Αυτό σημαίνει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει φροντίσει να αναπτύξει επαρκώς τις υπηρεσίες τους, ώστε να αντέξει τον οξύτατο ανταγωνισμό και την κάμψη στη ζήτηση των ακριβών έξυπνων κινητών.

Τα έσοδα της Apple από υπηρεσίες ανήλθαν στα επίπεδα- ρεκόρ των 11,5 δισ. δολαρίων το συγκεκριμένο τρίμηνο, ενώ ισχυρές ήταν οι επιδόσεις και προϊόντων wearable, όπως το Apple Watch. Μερίδιο 20% στα έσοδα είχαν και οι δύο μεγάλες σειρές προϊόντων, που είναι πλήρως ανεξάρτητες από το iPhone- οι υπολογιστές Mac και τα iPad.

Τα έσοδα από το iPhone ήταν  μειωμένα κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 25,99 δισ. δολάρια. Παρόλα αυτά τα συνολικά σκαρφάλωσαν στα 53,8 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης αναμένει έσοδα 61 έως 64 δισ. δολαρίων.