Apple: Ένας γίγαντας αξίας 700 δισ. δολαρίων!

Apple: Ένας γίγαντας αξίας 700 δισ. δολαρίων!
Photo: REUTERS

Ο κολοσσός της τεχνολογίας έφτασε εκεί που καμία άλλη εταιρεία δεν κατάφερε να φτάσει.

Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία στην Αμερική με αξία πάνω από 700 δισ. δολάρια, προσθέτοντας ένα ακόμα κατόρθωμα στη μεγάλη της λίστα.

Την Τετάρτη η μετοχή της εταιρείας έφτασε στα 122 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο περίπου 2%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της να φτάσει τα 711 δισ. δολάρια.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το επίτευγμα της εταιρείας, αξίζει να αναφερθεί πως ο πετρελαϊκός κολοσσός ExxonMobil έχει αξία στην αγορά 382 δισ. δολαρίων, ενώ Google και Μicrosoft έχουν αξία 365 δισ. δολάρια και 349 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας αυξήθηκε δραματικά από τότε που η Apple λάνσαρε στην αγορά το iPod, πριν περίπου δέκα χρόνια. Από τότε ακολούθησαν πολλά μοντέλα από smartphones και tablets και μέσα σε 4 χρόνια (από το 2011) κατάφερε να διπλασιάσει την αξία της.

Σε αυτό τον αγώνα δρόμου η Apple κατέρριψε και άλλα ρεκόρ στο χώρο των επιχειρήσεων. Για παράδειγμα η Apple τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε κέρδη 18 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, τα υψηλότερα που έχει ποτέ σημειώσει, καθώς πούλησε 74,5 εκατ. iPhones.

To ερώτημα πλέον είναι ένα: πόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει η Apple;