Apple News+: Τα κορυφαία περιοδικά του κόσμου στο κινητό σου (Βίντεο)

Apple News+: Τα κορυφαία περιοδικά του κόσμου στο κινητό σου (Βίντεο)
Για μόλις 9,99 δολάρια το μήνα, η νέα υπηρεσία της Apple θα φέρνει έναν τεράστιο όγκο περιοδικών στις iOS και macOS συσκευές που θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

του Jonathan Vanian

Η Apple εισέρχεται στην αγορά συνδρομών ειδήσεων με το νέο Apple News+, μια επί πληρωμή έκδοση του Apple News της εταιρείας. Ο CEO της Apple, Tim Cook, ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία, η οποία θα κοστίζει 9,99 δολάρια μηνιαίως, σε εκδήλωση στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια στην αρχή της εβδομάδας.

Οι συνδρομητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε 300 περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Billboard, The New Yorker και Popular Science. Ορισμένα αποκλειστικά ψηφιακά μέσα θα είναι επίσης διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας ειδήσεων τεχνολογίας TechCrunch και της ιστοσελίδας ψυχαγωγίας και τεχνών Vulture.

Η Apple News+ θα περιλαμβάνει επίσης μερικές εφημερίδες όπως τους The Los Angeles Times και τη The Wall Street Journal, αλλά όχι τους The New York Times ή τη The Washington Post, οι οποίες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Ο Cook αναφέρθηκε εμμέσως σε ανταγωνιστές όπως το Facebook και η Google, οι οποίοι έχουν επίσης ξεκινήσει συνεργασίες με ειδησεογραφικούς οργανισμούς για τη διανομή ειδήσεων. Συγκεκριμένα, αποκάλεσε τη στρατηγική ειδήσεων της Apple μια «προσέγγιση διαφορετική από άλλες», λέγοντας ότι «δίνει προτεραιότητα στη φήμη της πηγής των ειδήσεων πάνω από τη δυνατότητα των τίτλων να συγκεντρώνουν κλικ και like».

Οι συντάκτες της Apple θα διαλέγουν τις κορυφαίες ιστορίες που θα εμφανίζονται στην κύρια ροή ειδήσεων της εφαρμογής, μια τακτική που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος προβολής περιεχομένου αμφιβόλου ποιότητας.

Επιπρόσθετα, η υπηρεσία θα συστήνει άρθρα στους αναγνώστες, τα οποία η Apple πιστεύει ότι θα τους ενδιαφέρουν. Όμως, η εταιρεία, η οποία δίνει έμφαση στην προστασία της ιδιωτικότητας στα προϊόντα της για να διαφοροποιηθεί από ανταγωνιστές όπως η Google και το Facebook που …διψάνε για δεδομένα, υποσχέθηκε ότι δεν θα «ξέρει τι διαβάζετε».