Η Apple σχεδιάζει το stylus που δεν ήθελε ο Στιβ Τζομπς;

Η Apple σχεδιάζει το stylus που δεν ήθελε ο Στιβ Τζομπς;

Η εταιρεία κατέθεσε την 10η φετινή ευρεσιτεχνία της που αφορά σε stylus για οθόνη αφής. Τα πράγματα μάλλον σοβαρεύουν.

Το 2007, στην παρουσίαση του πρώτου iPhone, ο Στιβ Τζομπς αναφέρθηκε στο δίλημμα αν η οθόνη του -χωρίς πληκτρολόγιο- τηλεφώνου έπρεπε να τη χειριζόμαστε με τη βοήθεια ενός «στυλό».

Το απέρριψε με τον κατηγορηματικότερο τρόπο λέγοντας «γιαααχ»…

Με την εξαίρεση ειδικών εφαρμογών σχεδιασμού, η έλλειψη stylus δεν έγινε ποτέ αισθητή. Οι iOS συσκευές χρησιμοποιούν θαυμάσια τα δάχτυλά μας ως pointing devices.

Η πατέντα που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες η Apple είναι η δέκατη φέτος που έχει θέμα το stylus και η 32η συνολικά. Και αυτή η ακολουθία αιτήσεων δείχνει πως η εταιρεία έχει πράγματι μια ομάδα που ασχολείται με το θέμα και πως σκοπεύει, αργά ή γρήγορα, να παρουσιάσει κάτι καλό.

Η Apple δεν παρουσιάζει τίποτα προτού αυτό να είναι έτοιμο για την αγορά. Για το Apple Pay η ομάδα εργαζόταν 52 μήνες, πάνω από 4 χρόνια. Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει 30 μήνες μετά την πρώτη φορά που ακούσαμε την πρώτη φήμη ότι εξελίσσεται. Οι πρώτες πατέντες για το smart pen κατατέθηκαν από την Apple το 2008, συνεπώς είναι λογικό να περιμένουμε πως κάτι έρχεται ολοταχώς.

Η Apple δεν θα είχε για τόσα χρόνια κάτι στα εργάστήριά της -και μάλιστα ο Στιβ όσο ήταν ζωντανός κράτησε, παρά τις δηλώσεις του, το project ζωντανό- χωρίς να έχει σκοπό να το παρουσιάσει. Το πιθανότερο είναι ο Στιβ να απέρριψε ολοκληρωτικά το «χαζό» pen της εποχής και να ξεκίνησε να το εφεύρει από την αρχή. Τα αποτελέσματα είναι πια κοντά μας.

Πιθανότερος υποψήφιος για «ταίριασμα» με το έξυπνο στυλό είναι το iPad Pro. Την ταμπλέτα με το μεγάλο μέγεθος και τα τερατώδη specs που αναμένεται μέσα στο 2015 και θα απευθύνεται σε επαγγελματίες σχεδιαστές, μηχανικούς και γραφίστες.