Απρόσμενη συρρίκνωση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία τον Απρίλιο

Απρόσμενη συρρίκνωση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία τον Απρίλιο
Photo: AFP
Εξαιρουμένων των συχνά εξαιρετικά ευμετάβλητων παραγγελιών μεγάλης κλίμακας, οι παραγγελίες του Απριλίου αυξήθηκαν κατά 2,9%.

Συρρίκνωση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Απρίλιο, υποχωρώντας για τέταρτο συνεχόμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Σε ετήσιο επίπεδο οι βιομηχανικές παραγγελίες διολίσθησαν 1,6% έναντι συρρίκνωσης 1,9% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο κατά 0,3%.

Σε μηνιαίο επίπεδο οι βιομηχανικές παραγγελίες διολίσθησαν 0,2% έναντι πτώσης 0,4% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,6%.

«Η αρνητική τάση που διατηρείται από την αρχή του έτους συνεχίζεται, αν και με πολύ βραδύτερο ρυθμό» ανέφερε σε ανακοίνωση του το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.

Ωστόσο, εξαιρουμένων των συχνά εξαιρετικά ευμετάβλητων παραγγελιών μεγάλης κλίμακας, οι παραγγελίες του Απριλίου αυξήθηκαν κατά 2,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το υπουργείο αναφέρθηκε επίσης στους βελτιωμένους δείκτες κλίματος, «οι οποίοι θα πρέπει επίσης να οδηγήσουν σε αντιστροφή της τάσης στις εισερχόμενες παραγγελίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: