ΑΠΘ: Δια ζώσης τα μαθήματα με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από Σεπτέμβριο

ΑΠΘ: Δια ζώσης τα μαθήματα με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από Σεπτέμβριο
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021. Επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις έξι σήμερα το πρωί. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Τοσίδης Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων πρόκειται να λειτουργήσουν δύο εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιάζονται επί τόπου οι φοιτητές του ΑΠΘ.

Τη δια ζώσης έναρξη μαθημάτων από το χειμερινό εξάμηνο σε συνδυασμό με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων, αποφάσισε η Σύνοδος των Πρυτάνεων του του ΑΠΘ.

«Απαραίτητη προϋπόθεση»

Για την απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της Συνόδου, στην οποία θέτουν ως «απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων», ο κ. Παπαϊωάννου, σχολίασε: «Καταλήξαμε στο ότι τα μαθήματα δεν μπορούν να συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση και ότι η παρουσία όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε τα πανεπιστήμια να μην μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες».

Ερωτηθείς για το εάν η πρόταση αυτή ερμηνεύεται ως στάση υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε:

Δύο εμβολιαστικά κέντρα

«Όταν λέμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο εμβολιασμός, βάζουμε στο τραπέζι την πρόταση της υποχρεωτικότητας και την τελική απόφαση έχει η πολιτεία».

Σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα που πρόκειται να λειτουργήσουν εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για να εμβολιάζονται επί τόπου φοιτητές, ο πρύτανης του ΑΠΘ ανακοίνωσε ότι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσουν δύο εμβολιαστικά κέντρα: «Ένα στο campus της πανεπιστημιούπολης κι ένα στο campus στη Θέρμη όπου βρίσκεται το Τμήμα των ΤΕΦΑΑ και Τμήματα της Σχολής Καλών Τεχνών».

Τέλος, ερωτηθείς για το ποσοστό εμβολιασμού του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε: «Ακριβή αριθμό δεν γνωρίζω και δεν πρέπει να γνωρίζω, διότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Όμως από εκτιμήσεις και συζητήσεις, θέλω να πιστεύω ότι είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι εμβολιασμένοι συνάδελφοι εντός του πανεπιστημίου».