ΑΠΘ: Ξανά υπό κατάληψη η Νομική, μόλις λίγη ώρα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ

ΑΠΘ: Ξανά υπό κατάληψη η Νομική, μόλις λίγη ώρα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ
Πανο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021. Επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις έξι σήμερα το πρωί. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Τοσίδης Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε ανακατάληψη της Σχολής προχώρησαν οι φοιτητές.

Υπό κατάληψη τελεί ξανά η Νομική Σχολή του ΑΠΘ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, το πρωί της Δευτέρας (19/2).

Όπως μετέδωσε το Thesstoday,gr, λίγη μόλις ώρα μετά την εκκένωση της σχολής, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλη φοιτητικών παρατάξεων προχώρησαν στην εκ νέου κατάληψη της Νομικής.

Στις 11:00 έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ ενώ οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο Τρίτη (20/2)μ προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εκκένωση επήλθε ειρηνικά» δήλωσε ο κοσμήτορας της Νομικής ΑΠΘ

«Ενημερώθηκα από την αστυνομία ότι επρόκειτο να επέμβει το πρωί και με κάλεσαν να παραλάβω το κτίριο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης, σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης.

«Η εκκένωση επήλθε ειρηνικά, υπήρχαν κάποια άτομα μέσα στο κτίριο, τα οποία απλώς εκδιώχθηκαν και άνοιξε το κτίριο» ανέφερε ο κ. Γκλαβίνης.

«Είναι μία εμβληματική σχολή, διότι διδάσκουμε δίκαιο και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο κτίριο είναι παράνομη και κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορεί να ψηφίσει και να σταματήσει τη χρήση μιας δημόσιας υπηρεσίας, από τους νόμιμους χρήστες της» πρόσθεσε ο κ. Γκλαβίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: