AQUA Carpatica: Ένα θαύμα της παρθένας φύσης στο ποτήρι σας

AQUA Carpatica: Ένα θαύμα της παρθένας φύσης στο ποτήρι σας
Οι πηγές των Καρπαθίων μάς έδωσαν το μοναδικό νερό στον κόσμο με σχεδόν μηδενικά νιτρικά, κατάλληλο ακόμη και για βρέφη.

Πριν από 21 χρόνια, τα δάση των Καρπαθίων αποκάλυψαν στον Ιωάννη Βάλβη έναν φυσικό θησαυρό. Μια πηγή η οποία ανέβλυζε νερό τόσο αγνό, που είναι κατάλληλο ακόμη και για βρέφη. Μια δεκαετία, ο Έλληνας επιχειρηματίας 3ης γενιάς με καταγωγή από τη Σαντορίνη, διεξήγαγε λεπτομερείς έρευνες, ούτως ώστε να διαπιστώσει ότι η ανακάλυψη αυτή έφερε ένα ξεχωριστό εύρημα: το μόνο νερό στον κόσμο με μηδενικά νιτρικά (ανθρακούχο) ή σχεδόν μηδενικά νιτρικά (απλό).

Η επένδυση του Ιωάννη Βάλβη βασίστηκε στην πλούσια γνώση του πάνω στον τομέα του νερού. Η μοναδική αυτή ανακάλυψη και οι επενδύσεις μιας δεκαετίας σε αναλύσεις του νερού δημιούργησαν το 2010 το AQUA Carpatica.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα νιτρικά

Τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες. Είναι πολύ ευεργετικές για τα φυτά αλλά είναι επιβλαβή και ανεπιθύμητα για την υγεία των ανθρώπων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της (Directive 91/676/EEC) θεωρεί τα Νιτρικά ως τον κύριο παράγοντας μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επιβάλει τον περιορισμό της χρήσης τους.

Μάλιστα στη χώρα μας επιβλήθηκε πρόστιμο 2,5 εκατομμύρια ευρώ (το 2015) έχοντας καθυστερήσει να λάβει μέτρα καταπολέμησης της νιτρορύπανσης σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Τα νιτρικά υπάρχουν, επίσης, στα τρόφιμα (αλλαντικά, πράσινες σαλάτες), αλλά αποβάλλονται πιο εύκολα από το πεπτικό σύστημα. Η ύπαρξη, ωστόσο, νιτρικών στο πόσιμο νερό είναι πιο δραστική και έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση καθότι μέσω του νερού διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού.

Στην έγκυρη βάση δεδομένων της PUBMED.ncbi.nlm.nih.gov, που αποτελεί τον επιστημονικό ιστότοπο παγκοσμίως του ιατρικού κόσμου, υπάρχουν 362 δημοσιεύσεις που αποδεικνύουν πόσο επιβλαβή είναι τα νιτρικά στην ανθρώπινη υγεία όταν εμπεριέχονται στο πόσιμο νερό. Μάλιστα, στη λίστα με τα αρνητικά αποτελέσματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών, τερατογεννέσεις στις εγκυμονούσες μητέρες, προβλήματα στον μεταβολισμό και τον θυροειδή καθώς και μια στατιστική αύξηση του ρίσκου για καρκινογεννέσεις.

Για τους παραπάνω λογούς, επτά χώρες της Ευρώπης (Γερμάνια, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Τσεχία) έχουν εκδώσει δημόσια σύσταση για ένα συγκεκριμένο επιτρεπόμενο όριο νιτρικών, 10mg/l αντι για 50 mg/l, όταν αυτό αφορά στην κατανάλωση από τα μικρά παιδιά, τα βρέφη, τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες και γενικά ευαίσθητες κατηγορίες πληθυσμού.

Το AQUA Carpatica, με «πατρίδα» ένα τεράστιο παρθένο δάσος 120.000 τ. χλμ. χωρίς ανθρώπινο αποτύπωμα, αποτελεί μια 100% φυσική πρόταση ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς. Εμφιαλώνεται στην πηγή σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Είναι φυσικώς ανθρακούχο, καθώς πηγάζει με φυσαλλίδουλες CO2 που προέρχεται από το έδαφος. Έχει παντελή έλλειψη Νιτρικών (ισχυρά οξειδωτικά) και το Φυσικό Μεταλλικό σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (0,6 mgr/l). Έχει υψηλό Ph (7,94) και πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο. Αναβλύζει στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία (40 χρόνια υπόγειας διαδρομής για το ανθρακούχο και 20 χρόνια για το απλό, διαδρομές υπολογισμένες επιστημονικά από υδρογεωλόγους με την μέθοδο των ισότοπων). Είναι πλούσιο σε διττανθρακικἀ άλατα (τα οποία είναι γνωστό ότι υποβοηθούν την χώνεψη).

Μπορεί να είναι ένα προϊόν με ζωή μόλις δέκα χρονών, αλλά σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει ήδη σημαντικές διεθνείς αναγνωρίσεις. Η μοναδική και ιδανική ποιότητα και γεύση του, αναγνωρίστηκε όπου έχει παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα να έχει λάβει 48 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις, ενώ βρίσκεται ήδη σε μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αγορές (Ηνωμένες Πολιτείες, Μ. Βρετάνια, Ιαπωνία, Ντουμπάι, Ισπανία , Αυστραλία, Ουγγαρία, Κίνα κλπ.).

Ποια είναι άραγε η διαφορά μεταξύ Φυσικώς Ανθρακούχου και Σοδόνερου;

Ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουμε την διαφορά του Φυσικώς Ανθρακούχου και του Σοδόνερου (δηλαδή Σόδες και όλα τα νερά, Μεταλλικά ή μη, που έχουν τεχνιτή προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και συνήθως τα συγχέουμε. Επειδή η υφή τους στην γεύση είναι παρόμοια -φυσαλίδες που «τσιμπάνε» στην γλώσσα- νομίζουμε ότι πρόκειται για κατά βάση ίδιο προϊόν. Η διαφορά τους, όμως, είναι σημαντικότατη για τα στομάχια μας και για τη χώνεψη.

Τα Σοδόνερα έχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή που δεν είναι συνδεδεμένη με μεταλλικά στοιχεία. Το CO2 με νερό, σχηματίζει ανθρακικό οξύ (H2O+CO2= Η2CO3) και όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι. Είναι ένα Όξινο στοιχείο και δεν αντιστέκεται (ταμπονάρει) την οξύτητα του γαστρικού οξέος.

Αντίθετα, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά σαν το AQUA Carpatica, μετά από μακρόχρονη διαδρομή δίπλα σε σβησμένα ηφαίστεια, εμπεριέχουν πλούσια διττανθρακικά άλατα τα οποία θα εκλύσουν, μετά την πόση, σιγά-σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικά άλατα είναι Βασικά (αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος βοηθώντας μια πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.

Η πρόταση της AQUA Carpatica για την Ελλάδα

Η AQUA Carpatica επέλεξε να φέρει στην Ελλάδα τα προϊόντα της από συγκεκριμένες πηγές των Καρπαθίων που και έχουν μικροβιολογική και χημική αγνότητα, αλλά και πληρούν ταυτόχρονα το κριτήριο ενός πολύ εύγευστου νερού. Στις πηγές της AQUA Carpatica δεν θα συναντήσετε καμία επίγευση (πικρό, ξινό, αλμυρό ή γλυφίζων). Η γεύση της AQUA Carpatica είναι γλυκόπιοτη, δροσερή, απολαυστική, ελαφριά και μοναδική.

Μια γεύση ιδιαίτερα ελκυστική και πρόσχαρη, η οποία έχει δημιουργήσει πιστούς θαυμαστές από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασαν. Μια πρόταση η οποία αποτελεί ιδανική επιλογή ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες ηλικίες, καθώς η σύνθεσή του καθιστά το μεταλλικό νερό της AQUA Carpatica ιδανικό για βρέφη, μικρά παιδιά, εγκυμονούσες μητέρες και θηλάζουσες, λόγω της μικρής περιεκτικότητας σε μέταλλα (ολιγομεταλλικό) και σχεδόν μηδενικής περιεκτικότητας σε Νιτρικά.

Δίκαια λοιπόν αποκαλείται «ένα θαύμα της παρθένας φύσης» εκεί που συνυπάρχουν Αγνότητα και Απόλαυση!

Διαβάστε περισσότερα θέματα του Fortune για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στο αφιέρωμα Focus on Water