Αρ. Πελώνη: Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού

Αρ. Πελώνη: Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλάει κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στην ΓΓ Eνημέρωσης & Επκοινωνίας, Αθήνα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ο τελευταίος έγινε πριν από 6 μήνες. Ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών. Δεν υφίσταται θέμα», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διέψευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το ενδεχόμενο άμεσου κυβερνητικού ανασχηματισμού. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και κληθείσα να σχολιάσει σχετικά σενάρια, ανέφερε: «Ο ανασχηματισμός είναι αγαπημένη συζήτηση των δημοσιογράφων. Θυμίζω ότι ο τελευταίος έγινε πριν από 6 μήνες. Ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών. Δεν υφίσταται θέμα».

Αναφορικά με τα ενδεχόμενα προνόμια των εμβολιασμένων, η κα. Πελώνη σημείωσε: «Ο εμβολιασμός ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία, θα πρέπει να γίνει σαφές. Η συζήτηση που αφορά μεγαλύτερες διευκολύνσεις και ελευθερίες γίνεται σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες που αξιολογούν τα επιστημονικά δεδομένα. Δεν μπορεί να λάβει σάρκα και οστά αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλων».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι θέματα όπως η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας και η πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα, «ώστε να δοθεί δυνατότητα στους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους».

Σχετικά με τα κορωνοπάρτι, σημείωσε: «Αυτή η εικόνα προφανώς δεν είναι καλή εικόνα. Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση των νέων, ωστόσο δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε στην καλή επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μακάρι οι νέοι να επιδείξουν το ίδιο πάθος και για τον εμβολιασμό τους που θα ανοίξει σύντομα».

Για τις προκλήσεις Ακάρ που κατηγόρησε την Ελλάδα ως επεκτατική χώρα και ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν, η κα. Πελώνη είπε: «Προσδοκούμε και προσβλέπουμε σε αποκλιμάκωση και πράξεων και λόγων. Προφανώς και διαφωνούμε με την τουρκική πλευρά, γι’ αυτό πρέπει να συζητάμε και να μένουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας».