Άρχισε η επίδοση φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Άρχισε η επίδοση φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας
(Ξένη Δημοσίευση) Κλίνες ΜΕΘ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία». Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία». Το έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η παράδοση των φύλλων πορείας εξελίσσεται κανονικά και από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου οι γιατροί παρουσιάζονται για να εργαστούν στα νοσοκομεία.

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη, όπως προβλεπόταν και από το σχετικό ΦΕΚ, η επίδοση των φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς της Βόρειας Ελλάδας, με ειδικότητα, πνευμονολογία, παθολογία και γενική ιατρική, που επιτάσσονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η παράδοση των φύλλων πορείας εξελίσσεται κανονικά και από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου οι γιατροί παρουσιάζονται για να εργαστούν στα νοσοκομεία. Για τη συγκεκριμένη υγειονομική περιφέρεια στην οποία υπάγονται 16 νοσοκομεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο αριθμός των γιατρών που καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία είναι περισσότεροι από 90.

Ρεκόρ νέων εισαγωγών ασθενών λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία, σημειώθηκε στις 11/1 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τη στιγμή που αυξήθηκαν επίσης δραματικά οι διασωληνωμένοι στους 670. Η εικόνα αυτή από τα νοσοκομεία, ακυρώνει την όποια συγκυριακή αισιοδοξία δημιουργεί η υποχώρηση των κρουσμάτων.

Χθες ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 24.246 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έναν αριθμό νέων διαγνώσεων αρκετά χαμηλό σε σχέση με ότι αναμενόταν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, δεν θα πρέπει η καταγραφή αυτή να θεωρηθεί ως μία πορεία αποκλιμάκωσης της επιδημίας στη χώρα. Μάλιστα κάποιοι αναφέρουν ότι λογικά τα συνολικά κρούσματα των τελευταίων 48 ωρών, θα έπρεπε να αφορούν μόνο ένα 24ωρο από τη στιγμή που υπάρχει η παραδοχή για 25.000 κρούσματα σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Αυξάνονται οι νοσηλείες

Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΟΔΥ καθώς το τελευταίο 24ωρο έγιναν 654 εισαγωγές, καταγράφοντας αύξηση κατά 31,59% σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, που έγιναν 497. Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν 24.246 νέα κρούσματα κορονοϊού, 77 θάνατοι και 670 διασωληνωμένοι.

Επίσης οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 3.988 για το παραπάνω διάστημα, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.467. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.62.