Αρχίζουν ξανά το Σάββατο οι συνεδριάσεις του Brussels Group

Αρχίζουν ξανά το Σάββατο οι συνεδριάσεις του Brussels Group
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι την παραμονή του Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Το Σάββατο αρχίζουν ξανά στις Βρυξέλλες οι συνεδριάσεις του Brussels Group. Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη. Οι Θεσμοί θα εκπροσωπηθούν από τον Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), τον Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και τον Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ).

Οι διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του Brussels Group θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες έως και την παραμονή του Eurogroup της 24ης Απριλίου. Η ελληνική πλευρά αναμένεται να παρουσιάσει στους εκπροσώπους των θεσμών πλήρεις και εξειδικευμένες προτάσεις και χρονοδιαγράμματα για το σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ειδικό βάρος θα δοθεί στα φορολογικά θέματα, με πρόσθετη εξειδίκευση.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως διατηρούνται στο ακέραιο οι «κόκκινες γραμμές» και δεν θα γίνουν αποδεκτά υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων ή οι ομαδικές απολύσεις, τα οποία κρίνεται πως δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας.