Αργύρης Καρράς: Η Aluminco επιβεβαιώνει για μια ακόμη χρονιά ότι αισθητική και καινοτομία πάνε μαζί

Αργύρης Καρράς: Η Aluminco επιβεβαιώνει για μια ακόμη χρονιά ότι αισθητική και καινοτομία πάνε μαζί
Αργύρης Καρράς Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Η φετινή πενταπλή βράβευση της Aluminco στα Alluminium in Architecture Awards απέδειξε πόσο σημαντικός παράγοντας εξέλιξης αποτελεί ένα οργανωμένο στρατηγικό πλάνο.

Την παράδοση που τη θέλει να κυριαρχεί για τα καινοτόμα προϊόντα της αλλά και το πρωτοποριακό της design συνέχισε για μια ακόμη χρονιά η Aluminco, επιβεβαιώνοντας το στρατηγικό πλάνο της διοίκησης και του προέδρου και CEO της εταιρείας, Αργύρη Καρρά, με στόχο να προσφέρει λύσεις οι οποίες συνδυάζουν την εργονομία, την άνεση και την αισθητική με την καινοτομία.

Η Aluminco απέσπασε πέντε βραβεία, δύο χρυσά και τρία ασημένια, στα Alluminium in Architecture Awards,με τον κ. Καρρά να σημειώνει ότι η βράβευση αυτή αποτελεί για την εταιρεία την «απόδειξη πως το πλάνο της εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία εφόσον αναγνωρίζεται από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του χώρου μας. Αυτή η εξέλιξη μας τιμά και μας ωθεί στην περαιτέρω διεύρυνση της σειράς των προϊόντων μας με σκοπό να δίνουμε όλο και περισσότερες λύσεις στους συνεργάτες μας».

Πιο συγκεκριμένα, με δύο χρυσά βραβεία διακρίθηκε η Metalskin (θυγατρική του ομίλου Aluminco που ειδικεύεται στην κατασκευή αρχιτεκτονικών πλεγμάτων αλουμινίου) για το «Plovdiv Plaza Mall» στην κατηγορία «Retail» και για τo κτίριο γραφείων «ΑΗΚ» στη Λάρνακα στην κατηγορία «Offices». H Aluminco διακρίθηκε με τρία ασημένια βραβεία για το «30th Street Astoria NY Project» στην κατηγορία «Mixed use», για το Brown Beach Corinthia Resort στην κατηγορία reconstruction και για το Six Senses Resort Grenada στην κατηγορία «Hotels/Resorts/Wellness/Spa Center».

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που η εταιρεία διακρίνεται στα Alluminium in Architecture Awards καθώς πέρσι είχε λάβει βραβεία για το «Aεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία» και για το «Soho City Montenegro».

Ο θεσμός αυτός είναι μια πρωτοβουλία της Boussias Communications με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση κορυφαίων αρχιτεκτονικών έργων με τη χρήση αλουμινίου.  Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Radisson Blu Park Hotel και παρευρέθηκαν καταξιωμένοι μηχανικοί, αρχιτέκτονες και ενδιαφερόμενοι του τομέα των κατασκευών. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έγινε από πολυμελή ανεξάρτητη επιτροπή, που αποτελούνταν από επαγγελματίες του κλάδου.

Σπύρος Γριβέας, Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της Aluminco
Σταύρος Κομίνης, Πολιτικός μηχανικός

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Χρήστος Δίπλας, αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ, δήλωσε: «Θέλω να διατυπώσω πόσο τυχερός αισθάνομαι σήμερα σε αυτή την πανέμορφη γιορτή όταν στην πολύ κοντινή μας γειτονιά βλέπουμε κάθε μέρα κτήρια να ισοπεδώνονται. Κι αυτό πρέπει να μας δυναμώνει ,ο καθένας στο δικό του πόστο, και να καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι, αυτός ο θεσμός για παράδειγμα των Aluminium in Architecture Awards, καθώς ανεβάζει την πίστα συνεργασίας μεταξύ των παραγόντων και του κοινωνικού συνόλου, ανάμεσα στις εταιρείες παραγωγής, ανάμεσα σε όσους κάνουν έρευνα, ανάμεσα στους μαστόρους και ανάμεσα στους σχεδιαστές, στους αρχιτέκτονες».