Η Αριάννα Χάφινγκτον για την Ελλάδα, την κρίση και τις «ακραίες δυνάμεις»

REUTERS

Παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Thrive», ανακοινώνοντας παράλληλα την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας Huffington Post.

Η Αριάννα Χάφινγκτον μίλησε στην Ομογένεια, για το βιβλίο της, την Ελλάδα, την κρίση, τις «ακραίες δυνάμεις» και την ελληνική έκδοση της Huffington Post. «Με αισιοδοξία και πνεύμα καινοτομίας, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση» τόνισε , στη παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου «Thrive» σε ομογενειακή συγκέντρωση στην Αστόρια.

Παράλληλα ανακοίνωσε την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας Huffington Post, προς το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Τόσο στην ομιλία της στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), όσο και σε δηλώσεις της μετά την εκδήλωση, η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και επιχειρηματίας, η οποία ίδρυσε το γνωστό ειδησεογραφικό ιστότοπο, ανέφερε ότι για την ίδια «σημαίνει πολλά» το γεγονός ότι μετά από ένδεκα χώρες, η Huffington Post «πρόκειται να γίνει και στην πατρίδα μου», επισημαίνοντας ότι «σύντομα, θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις».

Αναφερόμενη στη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, τόνισε ότι «η αντοχή, η εφευρετικότητα και η καινοτομία» θα οδηγήσουν την οικονομική κρίση στο τέλος της.

Για την άνοδο «ακραίων δυνάμεων» σε ΗΠΑ και Ευρώπη, υποστήριξε ότι «διαπιστώνεται μια άνοδος του εξτρεμισμού και την βλέπουμε όταν υπάρχει κόσμος σε απόγνωση και η ανισότητα αυξάνεται. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά αυτό το φαινόμενο» όπως είπε. Σε ερώτηση για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, διατύπωσε την άποψη ότι «τέτοιου είδους φαινόμενα βλέπουμε πλέον παντού, σε όλη την Ευρώπη».

Η κα Χάφινγκτον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «σημαντικό ρόλο» που είχε στη ζωή και στην καριέρα της η ελληνική κληρονομιά, με ιδιαίτερες αναφορές στον «σοφό λόγο» της μητέρας της (είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και καταγόταν από τον Πόντο), στην οποία αφιέρωσε το βιβλίο για όλα εκείνα που έδωσε σ’ αυτήν και στην αδελφή της, επίσης συγγραφέα, Αγάπη Στασινοπούλου και τα οποία συνέτειναν καταλυτικά στην «αξιολόγηση των κριτηρίων» για τον «επαναπροσδιορισμό της επιτυχίας». Μίλησε για τη φιλοξενία, το φιλότιμο και την απλοχεριά που συμπορεύονται με την ελληνική οικογένεια και κοινωνία, καθώς και για τον δημοσιογράφο πατέρα της.

Θέλοντας να δώσει την εικόνα που άλλαξε τον τρόπο σκέψης της, αλλά συνάμα και την καθημερινότητά της, η Αριάννα Χάφινγκτον, με γλαφυρότητα και χιούμορ περιέγραψε ένα επεισόδιο που την οδήγησε σε προβληματισμούς: «τι ορίζει την καλή ζωή;» και «τι είναι ευτυχία;». Η απάντηση στηρίχτηκε σε αυτό που της είχε συμβεί πριν επτά χρόνια, όταν από υπερκόπωση και έλλειψη ύπνου ζαλίστηκε και τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο, χτυπώντας στην άκρη του γραφείου της. «Αυτό το γεγονός με ανάγκασε να επανεξετάσω όλα εκείνα που θεωρούσα σημαντικά έως τότε» τόνισε, προσθέτοντας ότι «για να ζήσουμε τη ζωή που πραγματικά θέλουμε και που μας αξίζει να ζούμε, θα πρέπει να αναζητήσουμε το τρίτο μέτρο, ένα τρίτο σημείο αναφοράς, πέρα από τα χρήματα και την εξουσία. Και το τρίτο μέτρο αποτελείται από τέσσερις βάσεις: το ευ ζειν, τη σοφία, το θαύμα και την προσφορά. Αυτές οι βάσεις αποτελούν τα τέσσερα μέρη του βιβλίου».

Διαβάστε ακόμη: 

 H Λίστα: Δέκα ελληνίδες που διαπρέπουν διεθνώς στις επιχειρήσεις