Αριάννα Χάφινγκτον: Νοιώθω ευγνώμων που φέρνω στην Ελλάδα την HuffPost

Για τα σχέδια της σχετικά με την ελληνική έκδοση της Huffington Post Media Group μίλησε η Ελληνίδα δημοσιογράφος.

Η Αριάννα Χάφινγκτον αποκάλυψε ότι νοιώθει μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη που κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα την Huffington Post. Με δηλώσεις της στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» , η ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και αρχισυντάκτρια του Huffington Post Media Group, αναφέρει:

«Όταν ξεκινήσαμε τη διεθνή μας επέκταση πριν από τρία χρόνια, ήξερα ότι η οδύσσεια της HuffPost -όπως θα έλεγαν και οι συμπατριώτες μου- θα μας οδηγούσε στην Ελλάδα. Και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη που αυτή η μέρα επιτέλους ήρθε», τόνισε η κ. Χάφινγκτον, με αφορμή την έναρξη της ελληνικής έκδοσης, μέσα στο Νοέμβριο.

Πρόσθεσε, δε, ότι το ξεκίνημα της Huffington Post στην Ελλάδα είναι, από πολλές απόψεις, το κλείσιμο ενός κύκλου. Ο πατέρας της κυκλοφόρησε μια σειρά από μικρές εφημερίδες και όλες απέτυχαν και, όπως αναφέρει χαριτολογώντας, δεν είναι τυχαίο ότι η Huffington Post δεν είναι έντυπο.

«Συχνά μου έλεγε την αγαπημένη του ιστορία από τον Έλληνα φιλόσοφο Διογένη, τον οποίο ρώτησαν γιατί ζητιανεύει από τα αγάλματα. ‘Κάνω εξάσκηση στην απογοήτευση’, απάντησε. Οπότε μπορείτε να πείτε ότι η Huffington Post στην Ελλάδα ακολουθεί τα βήματα του πατέρα μου, χωρίς τον Διογένη! Πιστεύω ότι θα ήταν περήφανος», τόνισε.

Σημαντική για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η στρατολόγηση των κατάλληλων ανθρώπων.

«Μια ομάδα που θα φέρει το DNA της HuffPost στην Ελλάδα. Η στρατηγική μας για το περιεχόμενο είναι τοπική -με θέματα και κάλυψη για το ελληνικό κοινό- με γενικές ειδήσεις, lifestyle και διασκέδαση».

Η ιστοσελίδα της Huffinton Post με τον διπλό της ρόλο ως πηγή ειδήσεων και πλατφόρμα blogging, τόνισε η κ. Χάφινγκτον, θα μεταδώσει τις πιο σημαντικές ιστορίες στην Ελλάδα και θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα να πουν τις δικές τους ιστορίες, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό.