Αριστείδης Φλώρος: Συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή

Αριστείδης Φλώρος: Συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή

Ο επιχειρηματίας θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power. 

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής χθες βράδυ, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ο Αριστείδης Φλώρος, που είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Energa και ο οποίος αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας δεκτή έκανε την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου.

Με το διατακτικό του βουλεύματος που εξέδωσε χθες βράδυ το δικαστικό συμβούλιο ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του 39χρονου επιχειρηματία. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας εφετών Ευβοίας διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Άρη Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία.

Ο 39χρονος προσήχθη αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ στη συνέχεια η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Έτσι ο επιχειρηματίας θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήματα σχετικά με την σχέση συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με την Energa

Ερωτήματα γεννά η σχέση συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με την Energa, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, «σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας documentonews, ο Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης, ανιψιός του προέδρου της ΝΔ και στενός σύμβουλός του, είχε συνεργαστεί με τον όμιλο επιχειρήσεων Energa από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2012, ενώ είχε εμπλοκή και στη δημιουργία των offshore εταιρειών του ομίλου».

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος, «το ερώτημα που προκύπτει είναι, μέχρι πού φτάνουν οι σχέσεις με την υπόθεση Energa; Άραγε, είναι αυτός ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου;».

Ο ΙΣΑ αναμένει τα στοιχεία σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Α. Φλώρου για να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή μελών του

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του  Α. Φλώρου διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση  θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται  ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του.

Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα  τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην,  θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».

Δ. Παπαδημούλης για υπόθεση Φλώρου

«Όσοι με διάτρητες μεθοδεύσεις παρέβησαν τον όρκο τους, να υποστούν κυρώσεις» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter σχετικά με την υπόθεση Φλώρου. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γράφει: «Επιτέλους! Σύλληψη Φλώρου και δικαστική συνεδρίαση που τον οδηγεί και πάλι στη φυλακή. Η ισχύς του δικαίου δεν μπορεί να κουρελιάζεται και μάλιστα ατιμωρητί, από το δίκαιο των ισχυρών. Όσοι με διάτρητες μεθοδεύσεις παρέβησαν τον όρκο τους, να υποστούν κυρώσεις».