Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Τραμπ- «Θέλω να σας φιλήσω όλους» δήλωσε σε προεκλογική εκδήλωση

Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Τραμπ- «Θέλω να σας φιλήσω όλους» δήλωσε σε προεκλογική εκδήλωση
epa08707250 US President Donald Trump speaks during the first Presidential Debate at the Case Western Reserve University and Cleveland Clinic in Cleveland, Ohio, 29 September 2020. It is the first of three scheduled debates between US President Donald Trump and Democratic presidential candidate and former Vice President Joe Biden. EPA/OLIVIER DOULIERY / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιλώντας σε οπαδούς του στη Φλόριντα- σε μια συγκέντρωση χωρίς αποστάσεις και με λίγους να φορούν μάσκα- ο Τραμπ χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «γιορτή αγάπης», ανακοίνωσε ότι «έχω ανοσία» και σε μια «έκρηξη» ενθουσιασμού είπε «θέλω να σας φιλήσω όλους».

Τα τεστ PCR στα οποία υποβάλλεται ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι αρνητικά στον κορωνοϊό εδώ και «αρκετές ημέρες» και δεν υπάρχει κίνδυνος να «μεταδώσει» τον ιό «σε άλλους», διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου.

Σε ενημερωτικό σημείωμα του Σον Κόνλεϊ που δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική προεδρία, αναφέρεται ότι ο μεγιστάνας, που υποβάλλεται στο τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης BinaxNOW του εργαστηρίου Abbott, είναι «αρνητικός εδώ κι αρκετές ημέρες» και τα δεδομένα πιστοποιούν «έλλειψη ανιχνεύσιμης αναπαραγωγής» του SARS-CoV-2. Ο Κόνλεϊ διαβεβαιώνει ακόμη ότι ο Τραμπ υποβλήθηκε επίσης σε άλλες εξετάσεις και θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά.

Το ενημερωτικό σημείωμα του Δρ. Κόνλεϊ δημοσιοποιήθηκε δέκα ημέρες αφότου ο Τραμπ παρουσίασε συμπτώματα της COVID-19.

Σόου στην πρώτη συγκέντρωση μετά την ασθένειά του

Σε σόου όπως αυτά που μας έχει συνηθίσει προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την ασθένεια του με κορωνοϊό. Μιλώντας σε οπαδούς του στη Φλόριντα- σε μια συγκέντρωση χωρίς αποστάσεις και με λίγους να φορούν μάσκα- ο Τραμπ χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «γιορτή αγάπης», ανακοίνωσε ότι «έχω ανοσία» και σε μια «έκρηξη» ενθουσιασμού είπε «θέλω να σας φιλήσω όλους». «Να σας πω κάτι: Το ξεπέρασα και λένε ότι έχω πλέον ανοσία. Νιώθω δυνατός που θα κατέβω κάτω σε εσάς, θα περπατήσω ανάμεσά σας, θα σας φιλήσω όλους. Θα φιλήσω όλους τους όμορφους και τις όμορφες, όλους, θα σας δώσω ένα σβουριχτό φιλί» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Για άλλη μια φορά, μάλιστα, υποσχέθηκε να δώσει σε μαζικές ποσότητες στους Αμερικανούς την «θεραπεία» που ο ίδιος έλαβε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του λόγω κορωνοϊού. «Θα πάρουμε ότι στο καλό μου έδωσαν και το δώσουμε στα νοσοκομεία και όλοι θα το πάρουν αυτό το πράγμα» είπε ο Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε και μια αναφορά στους 215.000 νεκρούς που μετρά η χώρα του από τον κορωνοϊό λέγοντας «θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου σε όλους από εμάς που έχασαν συγγενείς- έχασα και εγώ φίλους».

Τάχθηκε, δε, για άλλη μια φορά κατά της λογικής του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος από την αρχή της προεκλογικής περιόδου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας απέναντι στον κορωνοϊό. «Δεν θα κλειδωθώ σε ένα υπόγειο. Όταν είσαι πρόεδρος δεν μπορείς να το κάνεις αυτό και να λες “δεν με νοιάζει ο λαός”» είπε χαρακτηριστικά.