Αρωγός του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών η KPMG

Αρωγός του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών η KPMG

Για τρίτη χρονιά η εταιρεία στήριξε τη διοργάνωση που προσέλκυσε εκατοντάδες ομιλητές από όλο τον κόσμο.

Ακόμη μια χρονιά η KPMG στήριξε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά, 1-4 Μαρτίου στους Δελφούς, με περισσότερους από 400 ομιλητές από όλον τον κόσμο, παρουσία δεκάδων σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της διπλωματίας, καθώς και εκπροσώπους από την πανεπιστημιακή κοινότητα και τα media.

Στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, η Γεωργία Σταματέλου (κεντρική φωτογραφία), Partner και Head of Tax της KPMG, ως ομιλήτρια του πάνελ «Διάβρωση της Φορολογικής Βάσης και την Ανταλλαγή Κερδών», τοποθετήθηκε σε αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία του ΟΟΣΑ (γνωστή ως Base Erosion and Profit Shifting – BEPS). Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Το πιο σημαντικό σημείο της πρωτοβουλίας αυτής είναι η απόφαση κυρίαρχων κρατών να συναινέσουν για τον τρόπο φορολόγησης του εισοδήματος. Μια απόφαση που πρέπει να στηρίζεται σε εργαλεία κατάλληλα να ανταποκριθούν στο νέο περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις ευκαιρίες που παρέχει η τεχνολογία αλλά και τη νέα κυρίαρχη διάσταση της φορολογικής συμπεριφοράς των επιχειρήσεων, η οποία – στην εποχή των social media – αποτελεί τον καθρέφτη της κοινωνικής τους συνείδησης και ευθύνης. Άλλωστε, οι φόροι δεν είναι και δεν πρέπει να είναι, τελικά, τίποτε περισσότερο από το τίμημα για μια πολιτισμένη κοινωνία».

Παράλληλα, η Σιάνα Κυριάκου, Partner & COO της KPMG, από το βήμα του “Young Leader Roundtable” του Φόρουμ, έθεσε μια σειρά από προβληματισμούς και ερωτήσεις προς νέα γενιά ηγετών και τους κάλεσε να αφουγκραστούν το disruption ως ευκαιρία για ανάπτυξη και πρόοδο και όχι ως απειλή. Συγκεκριμένα, με αφορμή το θέμα της στρογγυλής τράπεζας “collaboration and leadership for sustainability” δήλωνε σχετικά «Το disruption που φέρνει η τέταρτη βιομηχανική επανάστασή φέρνει αλλαγές και επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής μας, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Το επιτυχημένο υπεύθυνο leadership για εμένα είναι αυτό που αναγνωρίζει αυτές τις αλλαγές και τα αποτελέσματα που φέρνουν. Αναγνωρίζει τις δυνατότητές τους, τιθασεύει την δύναμη τους και τις αξιοποιεί ώστε να δουλεύουν προς όφελός τους για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει εμείς να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον οργανισμό μας, όπου οι άνθρωποι μας θα είναι ανήσυχοι και σε εγρήγορση, και πρόθυμοι να κάνουν τη διαφορά. Σε πρόσφατη παγκόσμια έρευνα μας που απευθύνονταν σε ηγέτες μεγάλων οργανισμών, το 74% είπε ότι η επιχείρησή τους στοχεύει να είναι αυτή που θα φέρει την αλλαγή στον τομέα τους. Να είναι αυτοί οι disruptorsΣτο πλαίσιο αυτό, επισήμανε πως «Δεν πρέπει να περιμένουμε τις αλλαγές να έρθουν μόνο από τους ανθρώπους μας- πρέπει και εμείς ως ηγέτες να εξελισσόμαστε», προσκαλώντας τη νέα γενιά ηγετών να αφομοιώσει το disruption στο μοντέλο για βιώσιμη ανάπτυξη.