Άρση ασυλίας για Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά, και Αριστείδη Φωκά

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπέρ της ασυλίας των βουλευτών Ανδρεά Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι της Παρασκευής.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά ψήφισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αν. Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis ψήφισαν 213 βουλευτές και κατά της άρσης μόνο ένας. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Μ. Σαλμά για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων ψήφισαν 209 βουλευτές, κατά ψήφισαν τέσσερις βουλευτές, ενώ υπήρξε κι ένα παρών.

Και οι δύο πρώην υπουργοί είχαν νωρίτερα ζητήσει την άρση της ασυλίας τους, αν κι οι δύο μίλησαν για «σκευωρία» εναντίον τους από την μεριά της κυβέρνησης με στόχο τα πολιτικά οφέλη ενόψει των εκλογών. Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε επίσης υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά για υπόθεση διαμάχης του με ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία με 212 «Ναι» και τρία «Όχι».

Νωρίτερα και κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για σκευωρία σε βάρος του. Επισήμανε, επίσης πως «θα συντρίψω λέξη λέξη όσες νέες αθλιότητες περιλαμβάνει ο φάκελος που ήλθε στη Βουλή», και πρόσθεσε πως «δεν μου χρειάζεται η επίκληση των βουλευτικών ή υπουργικών προνομίων. Δεν ζητώ να ωφεληθώ ούτε από το άρθρο 86 ούτε από το άρθρο 62 του Συντάγματος».