Άρση προστασίας από τους πιστωτές για τη Folli Follie

Άρση προστασίας από τους πιστωτές για τη Folli Follie

Η FF βρίσκεται επίσης σε αναζήτηση ελεγκτή, ενώ με βούλευμα έχουν δεσμευθεί προσωπικοί λογαριασμοί μελών της διοίκησης.

Την άρση της προστασίας από τους πιστωτές του ομίλου Folli Follie Group αποφάσισε προσωρινά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σε μία εξέλιξη που έρχεται να εντείνει τις πιέσεις για την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε στις 12 Σεπτεμβρίου και έκτοτε έχουν έρθει στο φως πληθώρα στοιχείων- σοκ για την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ενώ έχουμε ένα κύμα παραιτήσεων κορυφαίων στελεχών. Η FF βρίσκεται επίσης σε αναζήτηση ελεγκτή, ενώ με βούλευμα έχουν δεσμευθεί προσωπικοί λογαριασμοί μελών της διοίκησης.

Η κύρια αίτηση για την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές θα συζητηθεί το Νοέμβριο.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ (United States Bankruptcy Court for the District of Delaware), υπέβαλε και η θυγατρική της Folli Follie ΗΠΑ, Links of London (LoL).

Σύμφωνα με την FF Group οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Επιπλέον ανοιχτό φαίνεται το ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο «λευκού ιππότη» για την επόμενη μέρα της εισηγμένης η Fοsun International.

Όλες οι εξελίξεις θα τεθούν επί τάπητος στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου.