Ασταμάτητος Τσιτσιπάς – Στον τελικό του ATP Finals με τον Ντομινίκ Τιμ. Κέρδισε τον «βασιλιά» Φέντερερ (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Ασταμάτητος Τσιτσιπάς – Στον τελικό του ATP Finals με τον Ντομινίκ Τιμ. Κέρδισε τον «βασιλιά» Φέντερερ (Φωτογραφίες και Βίντεο)
epa07993955 Stefanos Tsitsipas of Greece reacts during his round robin match against Alexander Zverev of Germany at the ATP World Tour Finals tennis tournament in London, Britain, 13 November 2019. EPA/WILL OLIVER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την τεράστια επιτυχία του επί του «King Roger», ενώ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του τένις.

Συγκλονιστικός o Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό του στο Nitto ATP Finals, στο Λονδίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής  κέρδισε 2-0 σετ  (6-3, 6-4) τον «βασιλιά» Φέντερερ και αύριο πάει στον τελικό για το τρόπαιο. Ο 21χρονος σούπερ σταρ, ο πρώτος Ελληνας που συμμετέχει σε ATP Finals, μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμη τρόπαιο σε Grand Slam τουρνουά, αλλά θα διεκδικήσει το τρόπαιο στη «μάχη» των κορυφαίων του αθλήματος, δείχνοντας με τη σημερινή του απόδοση πως είναι το νέο μεγάλο όνομα στο παγκόσμιο τένις ανδρών.

Στον αυριανό τελικό, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του τουρνουά, ο Αυστριακός τενίστας επικράτησε το Σάββατο το βράδυ  με 2-0 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (7-5, 6-3) και πήρε την πρόκριση για τον καταληκτικό αγώνα της Κυριακής, σε αντίθεση με τον Γερμανό, που δεν κατάφερε να φτάσει έως το τέλος για να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από ένα χρόνο. Το θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά παρακολούθησε από κοντά στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι θαυμαστής του τένις και του Έλληνα πρωταθλητή.

 

View this post on Instagram

 

Ένας σπουδαίος πρωταθλητής κάνει όλη την Ελλάδα υπερήφανη! ????

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) on

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, ζω ένα όνειρο»

Περήφανος για τον εαυτό του δήλωσε μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ και την πρόκρισή του στον τελικό του ATP Finals, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την τεράστια επιτυχία του επί του King Roger, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του τένις.

«Νιώθω πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, όπως φανταστικός ήταν και ο κόσμος που βρέθηκε εδώ. Είναι μια πνευματική μάχη, έσβησα πολλά break point και προσπάθησα να μη διευκολύνω τον Ρότζερ που τα πήγε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα. Κάποιες στιγμές σαν αυτή, θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό», τόνισε κάμερα του COSMOTE TV ο 21χρονος πρωταθλητής και στη συνέχεια μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον «Βασιλιά» του τένις: «Δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιγράφεις τον Φέντερερ, κάνει μαγικά πράγματα στο γήπεδο. Προσπαθώ όμως να κάνω τουλάχιστον τα μισά. Έχουμε και οι δύο backhand με το ένα χέρι, αλλά ο καθένας παίζει διαφορετικά. Είναι πάρα πολύ ωραίο να υπάρχουν αθλητές που παίζουν με το ένα χέρι. Τον θαυμάζω και ήθελα να παίξω εναντίον του, θυμάμαι από παιδί που έβλεπα την διοργάνωση και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι εδώ, είναι ένα όνειρο.» Σε ερώτηση που του έγινε για το αν προτιμά τον Ζβέρεφ ή τον Τιμ στον τελικό, απάντησε: «Έχω παίξει με τον Ζβέρεφ στους ομίλους, πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός και να προγραμματίσω καλά τη μέρα μου πριν τον τελικό.»

Λ. Αυγενάκης στο Twitter για Τσιτσιπά: «Όριό του ο ουρανός»

Μήνυμα στο Twitter για τον Θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Λονδίνο, τη νίκη του (2-0) επί του Ρότζερ Φέντερερ και την πρόκρισή το στον τελικό των Nitto TP Finals, από τον υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: «Όλο και πιο ψηλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Με θρίαμβο επί του Ρότζερ Φεντερερ φτάνει στον πιο σημαντικό τελικό της καριέρας του, μέχρι τον επόμενο! Όριό του ο ουρανός. Και δική μας υπόσχεση να μην τον αφήνουμε μόνο του. Μπράβο Στέφανε!».

Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολο Τσιτσιπά, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης  Παυλόπουλος όπου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την νέα του εμβληματική επιτυχία του Έλληνα τενίστα. Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε κάθε επιτυχία για τον τελικό και με την ευκαιρία επισήμανε τα αισθήματα υπερηφάνειας που νιώθουν οι Έλληνες για το ήθος και τις επιδόσεις του παγκοσμίας εμβέλειας τενίστα μας.