Αστάθεια των κρυπτονομισμάτων; Οι περισσότεροι κάτοχοι crypto εμμένουν στην επένδυσή τους ό,τι και να γίνει

Αστάθεια των κρυπτονομισμάτων; Οι περισσότεροι κάτοχοι crypto εμμένουν στην επένδυσή τους ό,τι και να γίνει
Representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 28, 2021. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η αγορά κρυπτονομισμάτων δεν είναι για επενδυτές με …αδύναμο στομάχι.

του Chris Morris

Mια νέα μελέτη της Deutsche Bank διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι που ποντάρουν στο Bitcoin (ή στο Ether, στο Dogecoin ή σε οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα) το κρατάνε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το πώς εξελίσσονται τα πράγματα.

Η έκθεση, με τίτλο «Το μέλλον των κρυπτονομισμάτων» (The Future of Cryptocurrencies), διαπίστωσε ότι λιγότεροι από τους μισούς από τους 3.250 ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα θα πουλούσαν μέρος ή το σύνολο των κρυπτονομισμάτων τους, ακόμη και αν οι τιμές τους έπεφταν έως και 80%.

Αυτή η φιλοσοφία του “hold” (κρατήσου μέχρι τέλους – hold on for dear life) ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη τους τελευταίους μήνες, καθώς οι τιμές των περισσότερων κρυπτονομισμάτων έχουν υποχωρήσει κατά 30% ή και περισσότερο από τον Νοέμβριο.

Πολλοί επενδυτές είναι νέοι στην αγορά, με το 65% των ερωτηθέντων να έχουν εισέλθει σε αυτήν τον τελευταίο χρόνο, και οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν κρατήσει τις επενδύσεις τους κάτω από τα 10.000 δολάρια.

Η πλειονότητα των επενδυτών είναι άνδρες, ανέφερε η Deutsche Bank. Και αυτοί οι άνδρες επενδυτές τείνουν να είναι πιο αισιόδοξοι. Σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών έχει επενδύσει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τον τελευταίο χρόνο, σε σύγκριση με μόλις το 14% των γυναικών.

(Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ομάδων γυναικών επενδυτών κρυπτονομισμάτων που συσπειρώνονται για να δείξουν ότι το crypto δεν είναι μόνο μια …λέσχη για αγόρια).

Πόσο ενθουσιώδεις είναι αυτοί οι επενδυτές; Περίπου το 25% δηλώνουν ότι αναμένουν πως το Bitcoin θα διαπραγματεύεται σε πάνω από 110.000 δολάρια μέσα σε πέντε χρόνια. Αυτό στην πραγματικότητα υπολείπεται κατά πολύ των πρόσφατων προβλέψεων της FSInsight, η οποία προέβλεψε ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να διαπραγματεύεται στα 200.000 δολάρια μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Πηγή: Fortune.com