Αστέρι στο Χόλιγουντ για τον «Λουκ Σκαϊγουόκερ» που θα συμπαρουσιάσει τα φετινά Όσκαρ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το δικό του μήνυμα στο twitter απάντησε ο γνωστός ηθοποιός. 

Ο Μαρκ Χάμιλ -γνωστός ανά τον κόσμο για τον ρόλο του ως Λουκ Σκαιγουόκερ στην κινηματογραφική σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Πόλεμος των Άστρων»- θα είναι ο συμπαρουσιαστής της τελετής απονομής των Όσκαρ στις 4 Μαρτίου, πέντε ημέρες πριν τιμηθεί με το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, στο Λος Άντζελες.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία δίδει τα χρυσά αγαλματίδια, ανακοίνωσε ότι ο Μαρκ Χάμιλ και εννέα ακόμη προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο ‘Οσκαρ Άιζακ, που επίσης παίζει στην τελευταία ταινία «Πόλεμος των Άστρων» θα ανακοινώσουν τα πολυαναμενόμενα βραβεία.

Όπως συνήθως συμβαίνει, ο 66χρονος ηθοποιός επέλεξε το Twitter για να γράψει με απαράμιλλο χιούμορ: «Προσωπική σημείωση: 1) Να μιλώ αρκετά γρήγορα ώστε η ορχήστρα να μην προσπαθήσει να με διακόψει. 2) Να μην κάνω γκάφες ‘R2-Me Too’. 3) Να μην πω ‘La La Land’ αφού έχω ανοίξει τον φάκελο».

Το δεύτερο σημείο είναι ένα λογοπαίγνιο μεταξύ της αγγλικής προφοράς του ονόματος του ρομπότ R2-D2 και του κινήματος #MeToo, που άρχισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλει τις σεξουαλικές επιθέσεις μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Γουάινστιν.

Το τρίτο σημείο αναφέρεται στη γκάφα της περασμένης χρονιάς, όταν ο παρουσιαστής είχε ανακοινώσει λάθος ότι το ‘Οσκαρ καλύτερης ταινίας κέρδισε το «La La Land» αντί για το «Moonlight».

Η τελετή των Όσκαρ θα διεξαχθεί στο Dolby Theatre που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Χόλιγουντ μπροστά από τον εμβληματικό Δρόμο των Αστεριών στον οποίο ο Χάμιλ θα αφήσει τη σφραγίδα του στις 9 Μαρτίου.

«Οι λάτρες της κινηματογραφικής σειράς «Πόλεμος των ‘Αστρων» από όλο τον κόσμο και έναν μακρινό γαλαξία, πολύ μακρινό, θα ενθουσιαστούν μαθαίνοντας ότι ο θρυλικός ηθοποιός της σειράς Μαρκ Χάμιλ θα τιμηθεί με ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας», δήλωσε η Άννα Μαρτίνες, παραγωγός των τελετών αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ