AstraZeneca: Αύξηση 7% των εσόδων το γ’ τρίμηνο του 2020- Καλύτερα των εκτιμήσεων

AstraZeneca: Αύξηση 7% των εσόδων το γ’ τρίμηνο του 2020- Καλύτερα των εκτιμήσεων
epa06118564 (FILE) - A file photo dated 02 March 2010 showing the company sign outside the Pharmaceutical company AstraZeneca research and development plant in Lund, Sweden. Anglo-Swedish pharmaceutical company AstraZeneca said 31 July 2017 the US regulators had given AstraZeneca's Imfinzi immunotherapy drug what is called the 'Breakthrough Therapy Designation' by the US Food and Drug Administration (FDA) for patients with locally-advanced unresectable non-small cell, non-metastatic lung cancer. The company said that following the 'Breakthrough Designation' it hopes to bring the drug treatment to patients as soon as possible. EPA/DRAGO PRVULOVIC SWEDEN OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι τα συνολικά έσοδα θα αυξηθούν σε υψηλό μονοψήφιο ή χαμηλό διψήφιο ποσοστό, ενώ θα αυξηθούν  και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα έσοδα για την AstraZeneca το γ’ τρίμηνο του 2020, με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία να επαναλαμβάνει ότι αναμένει τα δεδομένα από τις δοκιμές του εμβολίου να έρθουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Οι πωλήσεις προϊόντων, εξαιρουμένων πληρωμών από συνεργασίες, ενισχύθηκαν κατά 7% στα 6,52 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου σε σταθερή νομισματική βάση, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της εταιρείας για έσοδα ύψους 6,50 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, ανέφερε κέρδη ανά μετοχή στα 94 σεντ, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 98 σεντ.

Η εταιρεία έχει αναλάβει την ανάπτυξη ενός πιθανού εμβολίου για τον κορωνοϊό σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποφέροντάς της δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση και υπογράφοντας πολλαπλές συμφωνίες για την παροχή περισσότερων από 3 δισ. δόσεων σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα δεδομένα του Οκτωβρίου έδειξαν ότι το εμβόλιο, που ονομάζεται AZD1222 ή ChAdOx1 nCoV-19, προκαλεί ανοσοαπόκριση τόσο σε ηλικιωμένους όσο και σε νεαρούς ενήλικες. Η AstraZeneca αναμένεται να δημοσιεύσει τα δεδομένα της τελικής φάσης των κλινικών δοκιμών τις επόμενες εβδομάδες.

Οι προσδοκίες είναι ότι η Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει την διανομή ενός εμβολίου στα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές του 2021.

Ενώ η AstraZeneca συνεχίζει με το εμβόλιο, η ζήτηση για τα φάρμακά της παρέμεινε ισχυρή παρά τις διαταραχές στα συστήματα υγείας λόγω της πανδημίας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι τα συνολικά έσοδα θα αυξηθούν σε υψηλό μονοψήφιο ή χαμηλό διψήφιο ποσοστό, ενώ θα αυξηθούν  και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή.