Αστροναύτες χάρισαν στον πάπα Φραγκίσκο τη δική του… διαστημική στολή

Αστροναύτες χάρισαν στον πάπα Φραγκίσκο τη δική του… διαστημική στολή

Προκειμένου να ξεχωρίζει από τους συνηθισμένους «διαστημικούς προσκυνητές», όπως οι ίδιοι, φρόντισαν να της προσθέσουν και μια λευκή... πελερίνα.

Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού χάρισαν στον πάπα Φραγκίσκο τη δική του διαστημική στολή αλλά, για να ξεχωρίζει από τους συνηθισμένους “διαστημικούς προσκυνητές”, όπως οι ίδιοι, φρόντισαν να της προσθέσουν και μια λευκή… πελερίνα.

“Αφού τα ρούχα κάνουν τον άνθρωπο, σκεφθήκαμε να φτιάξουμε μια διαστημική στολή σαν τις δικές μας για εσάς”, είπε ο Ιταλός αστροναύτης Πάολο Νεσπόλι στον ποντίφικα. Στη συνάντηση αυτή, στο Βατικανό, παρέστησαν άλλοι τέσσερις βετεράνοι του διαστήματος, τρεις Αμερικανοί και ένας Ρώσος.

“Σύμφωνοι, και θα σχεδιάσετε το ταξίδι μου”, αστειεύτηκε ο 81χρονος πάπας, που φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος με το απρόσμενο δώρο.

Ο Νεσπόλι διευκρίνισε ότι η στολή είναι ολόιδια με τις δικές τους και φτιαγμένη από το ίδιο υλικό. Φέρει γραμμένο επάνω το κοσμικό όνομα του πάπα Φραγκίσκου -Χόρχε Μπεργκόλιο- και τη σημαία της χώρα του, της Αργεντινής.

“Μετά αποφασίσαμε ότι η στολή ήταν καλή αλλά, αφού εσείς είστε ο Άγιος Πατέρας και ο Άγιος Πατέρας έχει τη δική του στολή, φτιάξαμε και μια πελερίνα”, είπε ο Ιταλός αστροναύτης. Η μπέρτα αυτή φέρει τη σημαία του Βατικανού, το επίσημο λογότυπο της NASA και τις λέξεις “Πάπας Φραγκίσκος”.

Ο Νεσπόλι βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πέρσι, όταν ο πάπας μίλησε με τους αστροναύτες από το Βατικανό. Σ’ αυτήν την 20λεπτη επικοινωνία τους, ο Φραγκίσκος είπε ότι η Γη είναι πολύ εύθραυστη και ότι οι ίδιοι είναι προνομιούχοι που μπορούν να δουν τον πλανήτη “από τη σκοπιά του Θεού”.