«Αστρονομικό» μπόνους 2,1 δισ. δολαρίων «ξεκλείδωσε» ο Έλον Μασκ καθώς η αξία της Tesla έχει εκτιναχθεί

«Αστρονομικό» μπόνους 2,1 δισ. δολαρίων «ξεκλείδωσε» ο Έλον Μασκ καθώς η αξία της Tesla έχει εκτιναχθεί
epa07991626 Tesla CEO Elon Musk attends the awarding ceremony of 'Das Goldene Lenkrad' (lit. the Golden Steering Wheel) in Berlin, Germany, 12 November 2019. For the 43rd time, the weekly 'BILD am SONNTAG' and the European AUTO BILD Group award the Europe's most important car prize - 'The Golden Steering Wheel'. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μασκ ξεκλείδωσε την πρώτη δόση του πακέτου επιβράβευσης τον Μάιο, όταν η μέση εξαμηνιαία χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Inc., Έλον Μασκ, μόλις έλαβε και δεύτερο μέρος του τεράστιου πακέτου επιβράβευσης που δικαιούται βάση ειδικής συμφωνίας που έχει κάνει με την εταιρεία.

Η μέση τελική χρηματιστηριακή αξία της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων για έξι μήνες αυξήθηκε πάνω από τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά την πτώση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι ο Μασκ είναι πλέον σε θέση να ασκήσει επιπλέον 1,69 εκατομμύρια option μετοχών, αν και πρέπει να περιμένει τουλάχιστον πέντε χρόνια για να μπορέσει να τις πουλήσει.

Τα options έχουν τιμή 350,02 δολαρίων, που σημαίνει ότι θα είχε κέρδος 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν μπορούσε να πουλήσει αμέσως τις μετοχές.

Ο Μασκ ξεκλείδωσε την πρώτη δόση του πακέτου επιβράβευσης τον Μάιο, όταν η μέση εξαμηνιαία χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε και έχει τώρα αξία μεγαλύτερη από τη συνολική αξία των αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota Motor Corp., Volkswagen AG και Hyundai Motor Co.

Το πακέτο αποζημίωσης του Μασκ – η μεγαλύτερη εταιρική συμφωνία αμοιβής που έχει συναφθεί ποτέ μεταξύ CEO και διοικητικού συμβουλίου – περιλαμβάνει 20,3 εκατομμύρια options, χωρισμένα σε 12 δόσεις, που θα μπορούσαν να αποφέρουν στον ιδρυτή περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια εάν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Tesla.

Την Τρίτη οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά 4,5% στην αγορά της Νέας Υόρκης στα 1.568,36 δολάρια, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει κέρδη 275%.

Για να ξεκλειδώσει η τρίτη δόση για τον Μασκ, η Tesla πρέπει να επιτύχει μια εξαμηνιαία μέση κεφαλαιοποίηση ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είτε να εμφανίσει έσοδα 35 δισ. δολαρίων είτε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων 3 δισ. δολάρια, για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα.

Ο Musk, 49 ετών, είναι ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 71,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον – Billionaires Index.