Η ατάλαντη Μέρκελ και τα μαθήματα πιάνου και φλάουτου

Η ατάλαντη Μέρκελ και τα μαθήματα πιάνου και φλάουτου

Παραδοσιακά γερμανικά τραγούδια προτιμά να τραγουδά η Καγκελάριος. 

Παραδοσιακά γερμανικά τραγούδια προτιμά να τραγουδά η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε η ίδια στο εβδομαδιαίο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της από το Διαδίκτυο. «Αγαπώ το τραγούδι και όταν έχω την ευκαιρία τραγουδώ παραδοσιακά τραγούδια. Η μουσική έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην ζωή μου», επισήμανε, με αφορμή την 50ή επέτειο από τα εγκαίνια της Φιλαρμονικής του Βερολίνου.

Ομολόγησε ωστόσο ότι παρά το γεγονός ότι πήρε μαθήματα φλάουτου και πιάνου, αποδείχθηκε ότι δεν διέθετε ταλέντο και εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Από την άλλη τώρα θα πρέπει να αξιοποιήσει το όποιο ταλέντο της στη πολιτική για να βρει κοινό έδαφος με τους Σοσιαλδημοκράτες που ενέκριναν χθες και επίσημα την έναρξη συνομιλιών με το συντηρητικό κόμμα για τον σχηματισμό μίας αποκαλούμενης κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

«Θέλουμε να αρχίσουμε συνομιλίες για τη δημιουργία ενός συνασπισμού και να προσηλωθούμε στον στόχο να τις φέρουμε σε πέρας», δήλωσε ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την σχετική ψηφοφορία.

Διαβάστε σχετικά: Τι ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες από την Μέρκελ

Ο Γκάμπριελ επανέλαβε την δέσμευσή του να διοργανώσει μια ψηφοφορία για τα περίπου 470.000 μέλη της βάσης του κόμματος για να εγκρίνουν μια ενδεχόμενη συμφωνία σχηματισμού ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

Στα συνολικά 229 στελέχη του πυρήνα του κόμματος που είχαν κληθεί να ψηφίσουν χθες για την επίσημη έναρξη συνομιλιών με τους συντηρητικούς (CDU/CSU) της Μέρκελ, τα 196 ψήφισαν υπέρ, 31 κατά και 2 απείχαν, διευκρίνισε ο Γκάμπριελ. Μετά το πράσινο φως που έδωσαν τα ανώτερα στελέχη του κόμματος, οι συνομιλίες με τους συντηρητικούς της Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μπορούν να αρχίσουν την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Γκάμπριελ δεν έδωσε μια καταληκτική ημερομηνία όσον αφορά την επίτευξη ενός αποτελέσματος στις συνομιλίες με τους συντηρητικούς της Μέρκελ, αλλά σημείωσε ότι ο στόχος είναι «να καταστεί δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης πριν από τα Χριστούγεννα».

Ο επικεφαλής του SPD υπενθύμισε επίσης ότι η θέσπιση σε όλη τη χώρα ενός κατώτατου μισθού 8,50 ευρώ την ώρα, κύριο αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών, παραμένει ένας εκ των ουκ άνευ όρος για τον σχηματισμό ενός συνασπισμού με το συντηρητικό μπλοκ της καγκελαρίου.

Ο κατώτατος αυτός μισθός ήταν μια από τις κύριες δεσμεύσεις του SPD κατά την προεκλογική του εκστρατεία.