ΑΤΕ Ασφαλιστική: Αύξηση των κερδών στο α’ εξάμηνο

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Αύξηση των κερδών στο α’ εξάμηνο

Κέρδη προ φόρων 11,1 εκατ. ευρώ παρουσίασε η ΑΤΕ Ασφαλιστική στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

 

Κέρδη προ φόρων ύψους 11,1 εκατ. ευρώ παρουσίασε η ΑΤΕ Ασφαλιστική στο πρώτο εξάμηνο του 2015, έναντι κερδών προ φόρων ύψους 9,8 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (καθαρά ασφάλιστρα πλέον δικαιώματα συμβολαίων) της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2015, διαμορφώθηκε στα 65,3 εκατ. ευρώ, έναντι 73,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Αυτή η μείωση προέρχεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά κύριο λόγο από τον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων, όπου η μείωση ανήλθε σε περίπου 20%, ενώ αντίστοιχα η αγορά στον ίδιο κλάδο κινήθηκε σε περίπου ίδια επίπεδα μείωσης. Στον κλάδο ζωής, που αποτελεί το 30% του χαρτοφυλακίου ασφαλίστρων, το ύψος του χαρτοφυλακίου παρέμεινε αμετάβλητο.

Αντίστοιχα, το σύνολο των αποζημιώσεων για την αναφερόμενη περίοδο ανήλθε σε 40,4 εκατ. ευρώ έναντι 46,8 εκατ. ευρώ, της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Επίσης, στο πρώτο εξάμηνο 2015 μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες κατά 7,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, ενώ το τεχνικό αποτέλεσμα σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 24,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Η συνέχιση της στρατηγικής λειτουργικής κερδοφορίας και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, συνέβαλε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην αύξηση της καθαρής θέσης της εταιρείας, η οποία διαμορφώνεται στο ύψος των 100 εκατ. ευρώ περίπου από 89 εκατ. ευρώ που ήταν στην αρχή της χρήσης, παρέχοντάς της τη δυνατότητα να καλύπτει πλήρως τους κανόνες φερεγγυότητας και ασφαλιστικής τοποθέτησης προς τις εποπτικές Αρχές.